Altele

FOTO Strălucire regăsită » Ana Maria Popescu, prima la Grand Prix-ul de la Doha

+2 Foto
Foto: FIE - International Fencing Federation

Articol de Roxana Fleşeru  —  duminică, 10 decembrie 2017

Ana Maria Popescu a urcat pe prima treaptă a podiumului la Grand Prix-ul de la Doha, la al treilea concurs de la revenire.

Ambiția e una dintre trăsăturile care o definesc pe Ana Maria Popescu. Iar duminică a demonstrat-o încă o dată, urcând pe primul loc la Grand Prix-ul de la Doha, a treia competiție de la revenirea în activitate.

După JO de la Rio, unde a devenit campioană olimpică, și după concursul de la Doha din 2016, ea a decis să ia o pauză pentru a da corpului său un respiro. Însă odată cu noul sezon, Ana a decis să se întoarcă pe planșă. Nu i-a fost ușor, la primul concurs, cel de la Tallinn, s-a clasat pe 14, la al doilea, la Suzhou, a fost pe 26, însă azi a fost altă poveste.

Ziua rea

Pentru că nu este clasată între primele 15 spadasine ale lumii, ea a fost nevoită să înceapă concursul sâmbătă, când au avut loc grupele.

"Nu m-am simțit deloc bine... asalturi chinuite, câștigate la limită, tușe fără cap și fără coadă... în fine, bine că s-a terminat cu bine!", a scris Ana pe Facebook sâmbătă.

Lacrimile de pe podium

În scrimă însă, nicio zi nu seamănă cu alta, iar cea de duminică a fost despre inspirație. În primul tur a trecut de Beate Christmann, din Germania, cu 12-7, în turul al doilea a învins-o pe campioana mondială en titre, rusoaica Tatiana Gudkova, cu 15-7, în "optimi"a trecut de italianca Rosella Fiamingo cu 15-7, în sferturi de finală de Tatiana Andrușina (Rus) cu 13-10, iar în semifinale a depășit-o pe Guangjuan Huo, din China, cu 14-9.

În finală a avut-o în față pe Mara Navarria, pe care a condus-o de la un capăt la altul și pe care a învins-o cu 10-6. O victorie care a fost pecetluită cu sărutul pe spadă și gândul trimis spre Cer plus o îmbrățișare lungă pentru Dan Podeanu, omul care i-a fost mereu alături, de când era o adolescentă ce-și căuta drumul și până acum, în momentul în care e o femeie cu o carieră împlinită, dar care încă mai caută momente de sclipire și emoție.

Stări ce au învăluit-o atunci când imnul României s-a auzit din boxe. Câteva lacrimi s-au ivit timide în ochii spadasinei care în urmă cu două săptămâni a împlinit 33 de ani.

A fost al șaselea succes al româncei într-un concurs de Grand Prix, după cele de la Doha din 2009, Nankin 2009 și 2010, Havana 2013 și Budapesta 2014. 

6.000 $este premiul pentru câștigarea locului întâi la Doha, singurul concurs de scrimă care oferă premii în bani.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.