Nationala

Daum dezvăluie motivul pentru care a plecat de la națională » Totul despre presiunile de a convoca anumiți jucători și sfatul pentru Denis Alibec

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 12 decembrie 2017

Christoph Daum a povestit contextul în care s-a despărțit de echipa națională și susține că decizia de a pleca a fost influențată și de situația președintelui FRF, Răzvan Burleanu, care ar fi riscat să piardă alegerile.

"Sper că Răzvan Burleanu va câștiga un nou mandat. Dacă ar fi cineva din opoziţie, FRF ar regresa spre perioada medievală. I-ar interesa beneficiile personale. Pe Răzvan nu l-a interesat beneficiul personal, dar alţii vor să pună mâna pe putere şi se gândesc cum ar putea face un business mai bun şi cum ar putea profita pe plan personal mai mult.

Răzvan Burleanu se gândeşte la societate. Am plecat pentru că a fost bine pentru Federaţia Română de Fotbal înaintea alegerilor. Cu mine selecţioner, Burleanu pierdea alegerile FRF. Era greu să câştige", a spus Daum într-un interviu acordat pentru Fanatik. 

Neamțul a vorbit și despre presiunile făcute pentru a selecționa anumiți fotbaliști și a acuzat că Gigi Becali mituiește presa pentru a acționa în favoarea sa.

"Oamenii de la mai multe cluburi au vrut să mă influenţeze să iau un jucător sau mai mulţi jucători de la anumite cluburi pentru a-i expune şi pentru a-i putea vinde apoi. Este normal.

De exemplu, Mutu este convins de jucătorii săi. Dacă asta se întâmplă într-un mod respectuos, nu este nicio problemă. Dar când pui presiune pe selecţioner în ceea ce privește selecţia, atunci asta nu e ok. Vă pot spune că am luat decizii independente, nu am ascultat de niciun patron şi de niciun preşedinte.

Eu cred că Becali nu face personal nicio presiune. El face presiune prin intermediul media. Cred că mituieşte o parte din mass-media şi cred că există oameni de media plătiţi de el care să acţioneze în favoarea lui", a adăugat fostul selecționer.

"Oferte primesc tot timpul. Ultima dată din Turcia, acum două săptămâni, de la Genclerbirligi, dar le-am spus: «Nu, nu, n-am cum să merg acolo». Nu vreau să le menţionez pe toate. Este o provocare şi apoi trebuie să ajungem la un numitor comun" Christoph Daum pentru Fanatik

recomandare pentru alibec

Daum este părere că Denis Alibec ar trebui să apeleze la un nutriționist în legătură cu problemele sale cu greutatea și este de părere că atacantul nu își utilizează la potențial maxim calitățile.

"Denis trebuie să muncească mai mult şi să aibă grijă mai mare de corpul său. El ar trebui să îşi angajeze un nutriţionist, să aibă o viaţă profesională la un nivel mai înalt.

Are calităţi uriaşe, dar nu le utilizează. Asta e problema. Trebuie să muncească mai mult la pregătiri, în timpul meciurilor", a adăugat Daum pentru sursa citată.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.