Liga 1

Colaps ca la Dortmund! Detaliul crucial care face prăpăd la FCSB

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  miercuri, 13 decembrie 2017

FCSB a pierdut primul loc, în campionat şi în grupa de Europa League, mai ales din cauza jucătorilor accidentaţi pe care Dică nu s-a putut baza în ultima lună şi jumătate.

La finalul lui octombrie-începutul lui noiembrie, FCSB îşi privea toţi adversarii de sus. Şi în campionat, dar şi în grupa de Europa League. De atunci însă, echipa a început să se prăbuşească.

6 puncte pierdute faţă de CFR

Motivul? Seria interminabilă de accidentări. Care rând pe rând i-au scos din joc pe cei mai importanţi fotbalişti, gen Romario Benzar, Momcilovici, Nedelcu, Planici, Morais, Alibec, Teixeira, Budescu. În ultimele 5 etape, FCSB a pierdut nu mai puţin de 6 puncte faţă de CFR, care a revenit pe primul loc şi are şi un avans de 5 puncte. Raportul în campionat, la puncte, în ultimele 5 runde: 15-9 pentru trupa lui Dan Petrescu.

Mai mult, în Europa League, la Plzen şi acasă cu Lugano, cu o echipă improvizată, FCSB a pierdut ambele dispute şi a ratat primul loc. Implicit, statutul de cap de serie, iar sorţii i-au scos în cale un adversar de mare calibru: Lazio.

Tommy a făcut minuni

Din această perspectivă, FCSB termină anul în genunchi şi o aşteaptă o confruntare extrem de complicată cu Viitorul. Spre deosebire de acest sezon, în care pregătirea fizică a fost făcută de Marian Lupu, în anii în care Thomas Neubert s-a ocupat de muşchii jucătorilor, Steaua a arătat formidabil şi nu existau decât foarte rar accidentări musculare, ci doar mecanice.

La finalul lui 2012, neamţul, alături de Reghe, a dus echipa în primăvara europeană, câştigând o grupă cu Stuttgart şi Copenhaga, iar în campionat era pe primul loc. Apoi, în decembrie 2013, Steaua domina, de asemenea, competiţia internă, în ambele sezoane câştigându-se titlul într-un mod autoritar. 

Ce accidentaţi are FCSB în acest moment:

Jucător / Situaţie
Romario Benzar / recidivă la ruptură musculară
Bogdan Planici / entorsă de gleznă
Mihai Bălaşa / leziune musculară
Junior Morais / accidentare la genunchi
Constantin Budescu / accidentare la genunchi
Filipe Teixeira / microruptură fibrilară
Denis Alibec / accidentare la genunchiul drept

ECHIPA TIP
Niţă - R. Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovici - Pintilii, Nedelcu - Teixeira, Budescu, Tănase - Alibec

Echipa probabilă cu Viitorul
Niţă - Enache, Larie, Nedelcu, Momcilovici - Pintilii, Ov. Popescu - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere

Hagi n-are niciun absent

Dacă Dică se confruntă cu probleme majore din cauza accidentărilor, adversarul său din etapa de duminică, Gică Hagi, n-are nicio grijă de această natură. N-are niciun accidentat. Chiar şi Carlo Casap s-a refăcut complet după ruptura de ligamente încrucişate suferită în iulie, însă e puţin probabil să joace cu FCSB. 

FCSB a jucat cel mai mult

O cauză a deselor accidentări ar putea fi şi numărul foarte mare de meciuri pe care trupa lui Dică le-a susţinut în actualul sezon. Până acum sunt 33 de partide. FCSB a bifat 21 de jocuri de Liga 1, alte 10 în cupele europene şi două în Cupa României. În plus, a avut jucători la toate acţiunile echipelor naţionale. Pe de altă parte, Dică a avut la dispoziție de departe cel mai numeros și mai valoros lot, astfel încât a putut odihni, prin rotație, majoritatea jucătorilor. Așa se face că FCSB n-a început niciodată două jocuri consecutive cu același prim 11! Prin comparație, CFR a bifat numai 22 de partide oficiale, Craiova 25, iar Viitorul a ajuns la 28. z

10 jucători a avut FCSB la începutul lunii noiembrie la cele 3 echipe naţionale: seniori, U21 şi U19

Dortmund a păţit la fel

O mare echipă de pe continent care a ajuns în situaţia de acum a FCSB-ului, cu foarte mulţi fotbalişti accidentaţi, e Borussia Dortmund. De exemplu, la meciul cu Real Madrid de la mijlocul săptămânii trecute, a avut nu mai puţin de 7 jucători de bază cu probleme medicale, printre care Durm, Goetze, Reus, Rode, Piszczek, Castro. Echipa a acuzat din plin acest lucru şi a pierdut calificarea în primăvara europeană a Champions League, iar în campionat era, înaintea intermediarei de ieri şi azi, abia pe locul 8. Antrenorul, olandezul Peter Bosz, a plătit şi el cu postul, fiind dat afară. 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.