Campionate

Infantino a salvat-o pe Fenerbahce de la retrogradare în scandalul meciurilor trucate

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 15 decembrie 2017

Președintele FIFA Gianni Infantino, în 2012 secretar general UEFA, a acceptat ca forul turc să-și modifice regulamentul în mod excepțional pentru ca Fener să nu ajungă în liga secundă după scandalul meciurilor trucate.

Gianni Infantino l-a înlocuit pe Sepp Blatter, dar e exact același tip de lider în fotbal. Actualul președinte FIFA, născut tot în cantonul elvețian Valais, la fel ca fostul șef al forului mondial, are o legătură întunecată cu Turcia.

Elvețianul, 47 de ani, care s-a întâlnit în noiembrie la Istanbul cu președintele-dictator Recep Tayyip Erdoğan, a fost de acord ca forul turc (TFF) să-și încalce legile pentru a salva Fenerbahce de la retrogradare, dezvăluie Le Monde.

Infantino a fost anunțat

În vara lui 2011, patru cluburi au fost acuzate în scandalul blaturilor. Inclusiv Fener, campioana. Potrivit regulamentului federației, toate ar fi trebuit retrogradate. Nu s-a întâmplat, pentru că TFF a făcut o modificare. Anunțându-l pe Infantino că, în mod excepțional, retrogradarea nu mai este inclusă printre sancțiuni.

I-a interzis lui Fenerbahce să participe în cupele europene (a înlocuit-o cu Trabzonspor), dar nu i-a luat titlul și a lăsat-o în Süper Lig. Infantino a acceptat! 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.