Campionate

Cade recordul? Asta e etapa de Boxing Day care a rămas în istorie! 66 de goluri și rezultate șoc: 8-2, 4-4, 10-1 și 3-3

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 26 decembrie 2017

De 100 de ani, la o zi după Crăciun, fotbalul revine în prim plan și etapa din Anglia reprezintă o adevărată tradiție. E Boxing Day, teoretic, cea mai spectaculoasă etapă a sezonului în Premier League. Cel puțin asta spune tradiția. 

Lideră în topul eficacităţii de Boxing Day rămâne ediţia 62-63 a campiontului englez, cănd de Crăciun s-au înscris nu mai puţin de 66 de goluri.

Liverpool a învins-o categoric pe Stoke City, 6-1, la fel cum a făcut şi Blackburn la Londra, cu West Ham (8-2).

WBA şi Tottenham au încheiat la egalitate un meci teribil, 4-4, în timp ce Sheffield United - Nottingham Forest, respectiv Wolverhampton Wanderers - Aston Villa au împărţit punctele în partide care s-au terminat 3-3.

Cea mai mare surpriză? Ipswich Town, antrenată de marele Alf Ramsey, a înregistat o înfrîngere istorică pe Craven Cottage, 10-1 în faţa lui Fulham!

CE ÎNSEAMNĂ "BOXING DAY"?

Sărbătoarea îşi are originea cu 800 de ani în urmă şi reprezintă un simbol al comuniunii şi al egalităţii. Cei bogaţi obişnuiau să le facă semenilor mai puţin norocoşi cadouri cu ocazia Crăciunului. Celebrată în majoritatea ţărilor Commonwealth-ului, accepţiunea modernă a "Boxing Day" ajunge în zona comercială a vocabularului şi este sinonimă cu debutul perioadei soldurilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.