Tenis

La intimidare!

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ilie Năstase şi Ion Ţiriac l-au încolţit pe ziaristul Marius Chican, de la Evenimentul zilei, după dezvăluirile legate de cheltuielile umflate de la întîlnirea România-Franţa

Săptămîna trecută, Evenimentul zilei a publicat o serie de materiale care scoteau la iveală neregulile flagrante din decontul FR Tenis pentru disputa România-Franţa, din Cupa Davis. Subiectul, dezvoltat şi de Gazeta Sporturilor, a stîrnit mînia oficialilor federali, dar şi a lui Ion Ţiriac, care a venit special la Sibiu pentru a-i salva pe cei implicaţi. FRT a primit de la Guvern 200.000 de euro, la care se adaugă 28.000 de la Consiliul Judeţean şi 55.000 de la Consiliul Local. Chiar oamenii din federaţie au declarat însă că suma totală cheltuită pentru organizare la România-Franţa a fost de 450.000 de euro, mai mult decît pentru Open România, turneu de 9 zile, care costă 350.000.
Deranjaţi de dezvăluiri, Năstase şi apoi Ţiriac au trecut la ameninţări. "Mai întîi, vineri seară, după prima zi a competiţiei, am primit un mesaj, prin intermediari, de la Ilie Năstase, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Cuvînt cu cuvînt, el a transmis: ", povesteşte Marius Chican în Evenimentul de ieri. "Sîmbătă, am încercat să fac un interviu cu Ion Ţiriac. Prima reacţie la cererea mea a fost şocantă:
Ieri, Gazeta Sporturilor a încercat să intre în legătură cu Ion Ţiriac, însă omul de afaceri nu a putut fi găsit.

 

INTERVIU
"A fost doar o expresie!"


Contactat ieri telefonic, Ilie Năstase a recunoscut că a zis că-l omoară pe redactorul Evenimentului zilei

- Domnule preşedinte, e adevărat că l-aţi ameninţat cu moartea pe redactorul Marius Chican?
- Totul a fost interpretat cu răutate. M-am dus la fratele lui Marius, Daniel Chican, pe care-l cunosc de ani de zile, şi i-am spus: . Totul a fost doar o expresie. Nu am gîndit serios nici măcar o secundă, iar acest lucru îl ştiu foarte bine şi Daniel, şi Marius.
- Vă deranjează ancheta legată de banii cheltuiţi cu organizarea evenimentului de la Sibiu?
- Mă supără faptul că ea a fost publicată înaintea meciurilor, de parcă totul e premeditat. Cei 200.000 de euro aprobaţi de Guvern pentru Cupa Davis sînt deblocaţi din bugetul federaţiei. Sînt nebun să mă fur pe mine!? Cînd am cerut banii, nimeni nu ne-a oferit cazare gratuită. Oferta a venit mai tîrziu şi doar nu eram fraier să refuz generozitatea unor sponsori!
- Cu terenul de joc cum este?
- Este adevărat că a costat doar 25.000 euro, în loc de 37.000, cît am apreciat noi, dar nu este second hand. Suprafaţa aceasta s-a turnat, iar după eveniment va fi spartă.
- Ce s-a întîmplat cu cei 100 de antrenori pe care i-aţi invitat la Sibiu?
- Au venit doar 40. Cred că s-au speriat din cauza scandalului legat de bani. Unora le-am cerut bani pe bilet, altora nu, iar aici intră cei care iniţiază juniori.
- Cînd se fac decontările?
- După un astfel de eveniment, durează mai multe zile. Banii rămaşi se întorc acolo de unde au venit, adică la bugetul federaţiei. Eu nu trebuie să mă apăr de nimic. Presa trebuie să dovedească că am furat.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.