Ciclism

CHRIS FROOME. Greg LeMond, 3x câștigător de Turul Franței, despre scandalul de dopaj în care e implicat Chris Froome: "Trebuie suspendat, e ridicol"

Chris Froome, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 05 ianuarie 2018

Americanul Greg LeMond, de 3X câștigător al Turului Franței la finalul anilor '80 și o voce importantă în lupta antidoping, crede că britanicul Chris Froome, cel care a returnat valori gigantice la Salbutamol în Turul Spaniei ar trebui suspendat.

În vârstă de 56 de ani, LeMond a fost foarte tranșant: "E responsabilitatea fiecărui sportiv să urmeze regulile. În cazul lui Chris Froome, trebuie să răspundă pentru prezența salbutamolului. El singur trebuie să o facă. Plutonul se bazează pe aplicarea egală a regulilor, altfel sportul este subminat. Iar scuzele lui Froome sunt ridicole, pur și simplu", a tunat americanul.

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat că britanicul Chris Froome a returnat o probă pozitivă cu Salbutamol în perioada în care evolua în Turul Spaniei 2017, competiție pe care a și câștigat-o.

Conform forumului internțional, Froome ar fi returnat de două ori limita admisă pentru această substanță folosită împotriva astmului într-un test de urină susținut pe 7 septembrie, după etapa a 18-a, în care britanicul de la Sky a câștigat timp față de Nibali și în care doar Alberto Contador i-a făcut față.

UCI a anunțat că rutierul nu va fi suspendat automat, ci că va continua investigația pentru a afla de ce dozajul a fost într-atât de ridicat.

Froome a spus că rezultatul pozitiv este din cauza dezhidratării și a cantității mari prescrise de medicul de la Sky pentru a face față unei crize severe.

LeMond crede că totul este o scamatorie și anunță că nu îl crede nici pe David Brailsford, directorul atotputernic la echipa Sky. "Nu-l cred pe Brailsford, e prea secretos, alunecos. Nu e atâta știință cum se crede la Sky și mă doare să văd că Brailsford și Sky denunță adevărata știință. Cum ne-a arătat istoria sportului nostru, când lucrurile par prea bune ca să fie adevărate, de obicei chiar nu sunt".

 

2.000 nanogramede Salbutamol per mililitru (ng/ml) s-au descoperit în proba lui Froome, față de limita de 1.000 permisă de UCI

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.