Academia Rapid a fost amenințată că nu se va putea întoarce pe Giulești până nu va plăti 12.000 de lei, bani pe care îi datorează din chiria arenei de până acum. Deocamdată nu se știe dacă va plăti acești bani până la finele acestei luni, așa cum i s-a cerut.
Oricum, giuleștenii nu ar mai fi putut juca prea mult timp pe legendara arenă întrucât aceasta este cuprinsă în planul pentru EURO 2020 și în curând vor începe lucrările de cosmetizare.
Totuși, Rapidul nu a stat pe loc și are deja planurile făcute. Are de gând să se mute în Regie, pe stadionul Sportului, nefolosit de multă vreme. Nici distanța dintre cele două stadioane nu e una mare. Pe oricare rută ai merge, nu sunt mai mult de 20 de minute de mers pe jos între Giulești și Regie.
Construită în 1920, micuța arenă a Sportului este acum părăsită, ruginită și plină de gunoaie. Nu e nici măcar păzită, motiv pentru care din când în când studenții mai coboară din cămine și încing câte un fotbal pe pământul care ține acum loc de gazon.
10.000 de locuriare stadionul Sportului Studențesc
A mai jucat în Regie
Rapid a început sezonul 2011-2012 pe stadionul din Regie. Tot din cauza unor probleme cu arena din Giulești, rapidiștii au fost nevoiți atunci să caute un alt loc să dispute partidele de pe teren propriu din startul sezonului.
Au jucat cu Vaslui (3-0) și cu Brașov (1-1) pe arena prietenei Sportul. Un alt meci, cu Concordia Chiajna, a fost disputat la Pitești.
NOUL "GIULEȘTI", DOAR 14.500 DE LOCURI
Arena Rapidului este cuprinsă în planul pentru Euro 2020. Surse CNI afirmă că “din cauza spaţiului restrâns, cuprins între Calea Giulești și liniile ferate, stadionul nu va mai avea 18.000 de locuri, cum se prevedea iniţial, ci doar 14.500”.
Distanța dintre Stadionul Sportul și Giulești
Planul de reconstrucție a stadionului:
- va fi păstrată doar peluza dinspre sala de sport, restul va fi demolat
- va avea 15.000-18.000 de locuri, toate acoperite
- va fi în genul noului "Ilie Oană"
- din cauza spaţiului îngust din zonă, noua arena va fi restrânsă astfel încât între tribune şi liniile de cale ferată să fie un spaţiu de cel puţin 4 metri lăţime
- preţ estimativ: 22-25 milioane euro (fără TVA)
{{text}}