Liga 1

EXCLUSIV Singurul antrenor care l-a dat afară pe Becali din vestiarul Stelei: "Ce cauți aici? Du-te, habar n-ai ce înseamnă o victorie cu Dinamo!"

Articol de Justin Gafiuc  —  luni, 08 ianuarie 2018

Într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta de luni, Valeriu Răchită pune tunurile pe Dică și dezvăluie cum l-a dat afară Pițurcă pe Becali din vestiar.

 "E înjositor ce acceptă Dică la Steaua!"

Ajuns la 47 de ani, fostul căpitan al roș-albaștrilor consideră că actualul antrenor al lui FCSB a făcut prea mulți pași înapoi în relația cu patronul și îi oferă un exemplu de "cum se procedează cu cei care nu se pricep la fotbal". 

"- Dacă ai fi antrenor la FCSB, ai găsi rețeta pentru a pondera stilul invaziv al lui Gigi Becali, în fața căruia a cedat și Dică?
- La cum mă cunosc, n-aș putea antrena Steaua cu Gigi. La prima frază, când mi-ar spune "eu fac ce vreau, eu impun schimbările", am termina discuția. Îmi pare rău ce i se întâmplă lui Dică. Mi-a fost coleg, dar să-și ducă până la capăt crucea dacă a vrut să lucreze cu Becali! E însă înjositor ce acceptă în relația cu patronul! Cum să-ți dea lecții cineva care n-are nicio legătură cu fotbalul? Există o singură rețetă de a stopa lucrurile, iar Pițurcă a aplicat-o și există un episod pe care l-am trăit personal.

- Anume?
- În 2004, am bătut Dinamo cu 1-0 pe Ghencea, Gigi se dădea proaspăt patron, a intrat în vestiar să ne felicite, dar și să ne reproșeze că am bătut la limită. Piți l-a luat pe sus: "Ce cauți tu aici? Du-te și așteaptă-mă la birou, că habar n-ai ce înseamnă o victorie cu Dinamo!". L-a dat afară! Cam așa se procedează cu cei care nu se pricep!".

În dialogul pe 3 pagini, Răchită povestește episoade picante din cariera lui de fotbalist, explică de ce a acceptat să lucreze în L2 la Snagov, îl ironizează și-l atacă pe noul finanțator al Petrolului. 

Interviul integral poate fi citit acum în Gazeta de luni (ediția tipărită - la chioșc, ediția digitală - AICI)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.