Campionate

A vrut Erdogan să-l lichideze?! Focuri de armă trase spre un jucător din Turcia

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 08 ianuarie 2018

Asupra lui Deniz Naki, 28 de ani, fost jucător la St. Pauli și Paderborn, s-au tras două focuri de armă: ”Foarte probabil a fost un agent al regimului Erdogan sau un extremist turc” 

Atentatul s-a petrecut duminică seară, în Germania, pe autostrada A4. Deniz Naki, fost jucător la St. Pauli și Paderborn, acum la echipa kurdă Amed Sportif Faaliyetler (Turcia, D3), se afla în apropiere de Duriz când dintr-o mașină de culoare neagră, care s-a apropiat foarte mult, s-a tras în direcția lui cu o armă de foc. Gloanțele s-au înfipt în bolidul pe care-l conducea, iar atacantul de 28 de ani a tras imediat pe dreapta și a dispărut în întuneric: "Cred că am fost victima unei tentative de asasinat. Iar la origine e o chestiune politică. M-am speriat de moarte".

Naki are o orientare pro-kurdă, iar în mai 2017 a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare, după ce-a fost acuzat de propagandă în favoarea PKK, partid kurd interzis în Turcia. "Foarte probabil, atacatorul e un agent al regimului Erdogan sau un extremist turc", a declarat el cotidianului Die Welt. Poliția din Aachen a confirmat incidenul și a anunțat declanșarea unei anchete. 

2 meciuri și un gol a marcat are Deniz Naki în naționala Under 21 a Germaniei 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.