Volei

Cornel Malaxia recuzat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Conducerea clubului de volei feminin Unic Piatra Neamţ a cerut, marţi, recuzarea arbitrului Cornel Malaxia, delegat să arbitreze partida de campionat cu Ştiinţa Bacău, programată pentru 24 februarie, transmite corespondentul NewsIn.

Moldovenii îl acuză pe Cornel Malaxia că a defavorizat echipa Unic, în meciul pierdut sâmbătă, pe teren propriu, în faţa lui Metal Galaţi, scor 2-3.

"La scorul de 2-1 la seturi pentru noi şi 21-22 în setul patru, domnul Malaxia a dat un punct nejustificat oaspeţilor. A mutat, practic, o minge importantă din teren în aut, ajutând astfel pe Metal Galaţi să egaleze situaţia la seturi. În plus, a fluierat tot timpul înaintea arbitrilor de linie, derutându-i pe aceştia, care nu mai ştiau dacă trebuie, sau nu, să mai semnalizeze ceva", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele de onoare al Unicului, Vasile Ouatu.

Mai mult, oficialul nemţean a mai spus că arbitrul "a luat deciziile numai în defavoarea noastră în toate momentele psihologice importante ale jocului. Să ia lecţii de corectitudine din arbitrajele practicate în cupele europene, unde arbitrii nu ies în evidenţă mai mult decât jucătoarele. L-am recuzat şi aşteptăm răspuns de la Federaţia Română de Volei. Domnul Malaxia, ca să fie un arbitru bun, trebuie să fie arbitru internaţional, ori dânsul a avut probleme cu legea în trecut când a fost anchetat şi arestat. Nu ştiu cum a ajuns acum să împartă dreptatea pe teren".

Altfel, Unic şi Ştiinţa Bacău se vor întâlni şi în sferturile de finală ale Cupei Challenge, pe 13 şi 20 februarie, primul meci urmând să se dispute la Bacău, de la ora 19:00.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.