Tenis

UPDATE Garbine Muguruza s-a retras și de la Sydney, iar locul 1 e tot mai departe

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 ianuarie 2018

Garbine Muguruza, principala urmăritoare a Simonei Halep, a debutat în forță la turneul de la Sydney, competiție premergătoare Australian Open. Ulterior, a luat decizia de a se retrage din turneu.

update 11:59

La scurt timp după victoria cu Bertens, Garbine Muguruza a luat decizia de a se retrage din cadrul turneului de la Sydney.

După ce a acuzat probleme medicale și în primul turneu al anului, când s-a retras de la Brisbane, iberica a luat decizia de a părăsi turneul de la Sydney pentru a nu-și pericilita șansele de a fi prezentă la turneul de la Australian Open care va începe peste doar cinci zile.

Știrea inițială

Muguruza, favorită principală la Sydney, s-a impus în fața lui Kiki Bertens în optimi, 6-3, 7-6, după un meci care a durat o oră și 50 de minute.

Spanioloaica a câștigat fără emoții primul set, 6-3, dar a avut mai multe bătăi de cap în setul secund, pe care și l-a adjudecat la tie-break.

În sferturile de finală, Muguruza se va duela cu învingătoarea meciului Daria Gavrilova - Samantha Stosur.

În cazul în care va reuși să se impună la Sydney, Garbine Muguruza nu va reveni pe primul loc în clasament. 

Calculele hârtiei arată că un eventual succes i-ar asigura jucătoarei spaniole 470 de puncte, dar nu i se vor lua în calcul cele 55 de puncte câștigate la Doha anul trecut. Astfel, dacă Muguruza se impune la Sydney, va rămâne la 5 puncte în spatele Simonei Halep. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.