Campionate

Sportul mondial face front comun împotriva rasismului: "Ești un rege, nu lăsa pe nimeni să-ți spună altfel"

FOTO: H&M

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 10 ianuarie 2018

Romelu Lukaku și LeBron James au protestat împotriva reclamei rasiste. "Ești un prinț, în curând vei deveni rege, nu lăsa pe nimeni să-ți spună altfel", a comentat atacantul lui Man. United. 

Când H&M, unul dintre cei mai puternici retaileri de modă, a folosit un puști de culoare pentru a face reclamă unui hanorac pe care scria "cea mai cool maimuță din junglă", sportul mondial a protestat vehement, acuzând compania suedeză de rasism.

"Ești un prinț, în curând vei deveni rege, nu lăsa pe nimeni să-ți spună altfel", a scris Romelu Lukaku, atacantul lui Man. United, care a modificat mesajul reclamei, transformându-l în "negru este frumos".

Iar LeBron James, cel mai bun baschetbalist al lumii, a atacat H&M: "Ne-a înțeles greșit, și noi nu o să cădem în plasă. Rămânem în picioare. Privesc această fotografie și văd un tânăr rege. Conducătorul lumii. O forță ce nu poate fi niciodată negată".

Contract de un milion de dolari

În același timp, rapperul american Sean Combs (Puff Daddy) a mers mai departe. I-a oferit băiețelului un contract de un milion de dolari pentru a face reclamă la Sean John, firma sa de îmbrăcăminte. Iar pe Instagram a schimbat și el mesajul de pe hanorac: "Cel mai cool rege din lume". 

"Noi, afro-americanii, va trebui întotdeauna să rupem barierele, să dovedim că oamenii greșesc. Să demonstrăm că aparținem aceleiași lumi"
LeBron James, baschetbalist Cleveland Cavaliers

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.