Campionate

Neymar, fotbalistul cu gheata la cap » A înscris la debutul în toate competițiile la PSG

foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 11 ianuarie 2018

Brazilianul Neymar a marcat al 20-lea său gol în roș-albastru, primul în Cupa Ligii. Și a sărbătorit într-un mod inedit: a dansat cu gheata pe cap. PSG s-a impus, scor 2-0, în fața lui Amiens. 

Îl enervează agresivitatea fundașilor din Ligue 1. De fiecare dată când ține mai mult mingea, Neymar e lovit peste picioare. Se ridică și îi face semn căpitanului Thiago Silva, care îi cere arbitrului să-l protejeze pe jucătorul de 222 de milioane de euro. Când înscrie, nu uită să le dedice golul și lor, apărătorilor adverși.

Miercuri seară, brazilianul a transformat un penalty, marcând și la debutul în Cupa Ligii, la fel ca în toate competițiile cu PSG: Ligue 1, Champions League și Cupa Franței. După reușită, a 20-a în acest sezon în 22 de meciuri, și-a dus arătătorul la gură. "Liniște!", pentru toți jucătorii care-l lovesc pe teren. Apoi, s-a descălțat, și-a pus gheata dreaptă pe cap și a început să danseze. Cel mai fericit a fost sponsorul. Imaginea lui Neymar cu gheata pe cap a făcut înconjurul lumii. 

20 de goluri și 14 pase decisive are Neymar în acest sezon la PSG

Tehnologia de linia porții s-a defectat

Probleme pentru arbitrul Rainville. În minutul 78, mingea a depășit clar linia porții la lovitura de cap a lui Rabiot, era 0-2, dar ceasul "centralului" nu a vibrat. Rainville a trebuit să revadă faza pentru a valida golul. Nu e prima oară când "goal line technology" se defectează în Franța. S-a mai întâmplat la Dijon - Bordeaux (4-2, 1 decembrie) și la Troyes - Amiens (1-0, 16 decembrie). 

Parizienii, sfătuiți de club să nu meargă în Dubai

În vacanța de iarnă, cei mai mulți jucători ai Parisului au ales țările cu climă caldă. Dar pe listă a apărut o interdicție. Clubul, deținut de Qatar Sports Investement, i-a sfătuit să nu ajungă în Emirate, la Dubai, o destinație preferată a fotbaliștilor. De ce? Pentru că Emiratele fac parte dintre țările care au încetat relațiile cu Qatarul, acuzând Doha că sprijină organizația teroristă Statul Islamic. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.