Nationala

UEFA ne obligă să avem metrou spre aeroport în 2020 » Iată ce s-a făcut până acum în acest sens

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 ianuarie 2018

UEFA a obligat Bucureștiul să construiască Magistrala 6 de metrou care să lege Capitala de Otopeni, pentru a putea organiza cele 4 meciuri de la Campionatul European din 2020.

Proiectul estimat la 1,3 miliarde de euro zace de șase ani pe hârtie, însă promisiuni că se va realiza tot există, scrie Ziarul Financiar.

Aceeași sursă ne spune în ce stadiu se află acest proiect și când vom putea ajunge la aeroportul din Otopeni cu metroul.

Ce etape s-au realizat în proiectul Magistrala 6:

  1. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiți ai proiectului
  2.  Aprobarea coridorului de expropiere a proiectului
  3. Elaborarea documentației de finanțare a proiectului din fonduri europene nerambursabile
  4. Obținerea Acordului de Mediu
  5. Publicarea în SEAP a anunțului de participare pentru procedura de atribuire a serviciilor de consultanță pentru exproprieri
  6. Aprobarea de către Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a cererii de finanțare a proiectului, finanțat din fonduri europene neramburasabile în cadrul P.O.I.M. 2014-2020 și transmiterea acesteia către Comisia Europeană

La finalul anului trecut, Felix Stroe, mi­nistrul transporturilor, de­clara într-o şedinţă de guvern că ma­gistrala M6 de me­trou (1 Mai-Otopeni) „va fi finali­zată cu si­gu­ranţă până în anul 2020“.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.