Tenis

Impresionant! Viitorul star din WTA » La doar 15 ani, a învins un cap de serie și s-a calificat în turul II la Australian Open

FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 15 ianuarie 2018

Pe lângă eliminările lui Venus Williams și Sloane Stephens, prima zi de la Australian Open a mai produs o surpriză majoră: ucraineanca Marta Kostyuk, în vârstă de doar 15 ani, a învins-o pe Shuai Peng, favorita 25 de la Melbourne, scor 6-2, 6-2!

Kostyuk a trecut de trei tururi de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal de la Austalian Open, iar acum se pregătește pentru meciul din turul II cu australianca de 26 de ani Olivia Rogowska.

Grație victoriei de azi, tânara ucraineană a devenit prima jucătoare născută în 2002 care obține o victorie pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem.

De asemenea, Kostyuk e cea mai tânără jucătoare care câștigă un meci la Australian Open în ultimii 22 de ani, după Martina Hinghis, care realiza această performanță în 1996. 

Kostyuk a intrat pe radarele specialiștilor după ce anul trecut, la doar 14 ani, s-a impus în turneul de junioare de la Australian Open.

"Vârsta nu înseamnă nimic pentru mine. Nu mă gândesc la vârsta mea când joc, dar să fii tânără este uneori o oportunitate"
Marta Kostyuk

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.