Liga 1

"Atuurile Stelei"

Articol de Daniel Şendre  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Odată cu apropierea startului de campionat, creşte şi presiunea în rîndul echipelor angrenate în lupta pentru titlu. Pentru roş-albaştri urmează cinci meciuri grele în Liga I, avînd în vedere faptul că vor întîlni, în ordine, pe Politehnica Iaşi, CFR Cluj, Pandurii Tîrgu Jiu, Unirea Urziceni şi pe Rapid.

Fără cel puţin un meci egal în Ghencea, pe 2 martie, împotriva liderului, Steaua nu mai poate emite pretenţii pentru locul 1. În acest moment, suporterii pot sta liniştiţi, Steaua are cîteva atuuri în faţa ceferiştilor lui Ioan Andone.

Transferurile s-au integrat

Spre deosebire de clujeni, Steaua s-a mişcat mai bine în pregătiri, în timp ce liderul a scîrţîit serios. Cei 3 sud-americani aduşi în această iarnă s-au integrat repede în angrenajul Stelei, Pepe Moreno şi Mendoza înscriind deja cîte două goluri. Dayro şi-a dat şi el drumul la joc, calităţile tehnice de excepţie ale internaţionalului columbian începînd să iasă în evidenţă. De partea cealaltă, jucătorii aduşi de CFR par să fi destabilizat angrenajul echipei, care nu a fost învinsă decît o singură dată în tur.

Au revenit Mirel şi Ghionea

Căpitanul Stelei este aşteptat cu nerăbdare să revină pe gazon, odată ce Ghionea a făcut-o deja. Şi nu oricum. În jocul său, nu există nici un indiciu care să certifice faptul că fundaşul la marcaj al Stelei a lipsit nu mai puţin de 11 luni de pe gazon.

Victoriile aduc victorii

Steaua a disputat 6 partide amicale pînă acum. În primul meci, Steaua a remizat cu Wisla Cracovia în cantonamentul din Spania, 0-0. Au urmat apoi 5 victorii convescutive, toate la Larnaca, în Cipru, cu Metalurgs Liepajas, Levski Sofia, Ceske Budejovice, FK Teplice si Lokomotiv Sofia. În penultimul meci, deşi a ratat un penalti, Steaua a reuşit să cîştige la două goluri diferenţă, semn că atacul începe să funcţioneze, acesta fiind punctul slab al Stelei în tur.

E linişte

În Ghencea, tensiunile dintre suporteri şi conducere par să fi luat sfîrşit. Oficialii şi-au ţinut promisiunea făcută antrenorului Marius Lăcătuş şi suporterilor, aducînd jucători de top la Steaua. Într-un sondaj iniţiat pe site ul www.stelisti.ro, întrebaţi fiind dacă sînt mulţumiti de felul în care arată Steaua în acest moment, 67% dintre cele peste 2000 de persoane care au votat, au răspuns "Da".

"Sperăm să fie 30 de mii de suporteri pe Ghencea, la meciul cu CFR, pentru că vom avea nevoie de ei" - Marius Lăcătuş

sursa:stelisti.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.