Tenis

AUSTRALIAN OPEN. Ce știm după această victorie? 3 concluzii după Simona Halep - Eugenie Bouchard: mediul ostil de la Melbourne, incisivitatea și ce a reușit să mascheze perfect + o întrebare importantă

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 18 ianuarie 2018

Simona Halep a trecut ușor de Eugenie Bouchard, în turul secund de la Australian Open 2018, scor 6-2, 6-2. Ce am învățat din acest meci?

  • Simona Halep o va înfrunta în turul 3 pe Lauren Davis (76 WTA), care a învins-o pe Andrea Petkovic, scor 4-6, 6-0, 6-0.

1. Glezna! Care gleznă?!

Toți fanii Simonei au căscat ochii încă din primele gameuri pentru a observa orice dificultate în deplasarea jucătoarei noastre din cauza accidentării la glezna stângă suferită în primul tur. Dar Simona Halep a părut foarte stabilă în schimburi. A alergat mult, variat, nu a părut sub presiune, a preluat mingea rapid, ceea ce a însemnat o deplasare bună. Dacă are în continuare probleme cu glezna, Simona maschează foarte bine.

2. Incisivitate, determinare, serviciu

În fața unei jucătoare care nu a știut exact ce vrea să facă pe teren, Simona a răspuns cu autoritate. S-a apărat perfect, a urcat de câteva ori la fileu și a închis punctele, s-a menținut atentă pe forehand și la serviciu, în ciuda unor oscilații la începutul fiecărui set. Iar atitudinea a fost ideală. Cu pumnul strâns după fiecare reușită muncită, Simona a părut decisă să evite "distracția", "meciurile frumoase" care se încheie trist. "Am simțit mingea, am deschis terenul, m-am simțit bine", a explicat Simona la final.

16 lovituri câștigătoarea avut Simona Halep contra lui Eugenie Bouchard, un număr important pentru o victorie în două seturi

63%a avut procentajul la primul serviciu Simona Halep

3. Căldură mare

Juan Martin del Potro l-a eliminat într-un meci foarte disputat pe Karen Khachanov, scor 6-4, 7-6 (4), 6-7 (0), 6-4, iar după aceea a spus în fața microfoanelor că a avut de îndurat o căldură infernală. Au fost 37 de grade Celsius la Melbourne, dar Simona, pe arena Margaret Court, nu a părut afectată de temperatură, ceea ce este o veste bună într-un mediu care devine din ce în ce mai ostil pentru tenisul profesionist.

BONUS: Cum o fi jucat Eugenie Bouchard o finală de Grand Slam?

Jucătoarea din Canada pare complet ieșită din circuit. Slabă la serviciu, ezitantă în puncte, Bouchard a fost dominată la toate capitolele de Simona Halep. În 2014, Bouchard făcea două semifinale de Grand Slam și o finală la Wimbledon. Mai e vreo șansă să ajungă vreodată în asemenea postură? Judecând doar după meciul de astăzi, deși are doar 23 de ani, răspunsul e destul de clar.

Alte articole importante de azi la Australian Open:

  1. Cale liberă pentru Simona Halep » Două nume URIAȘE de pe jumătatea ei de tablou au fost eliminate! Implicații în lupta pentru locul 1 WTA;
  2. VIDEO Senzaționala Ana Bogdan merge mai departe! » Adversară de top în turul următor și urale pe stadion: "Ana CAMPIOANA".
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.