Altele

EXCLUSIV Dinamo reacționează în cazul antrenorului bătăuș: "Am început cercetarea legată de comportament. Va fi luat în evidență 6 luni de psihologul nostru"

Liliana Gafencu

Articol de Răzvan Luţac  —  joi, 18 ianuarie 2018

La două zile după ce Florin Spulber a fost chemat la clubul Dinamo pentru a da explicații în cazul agresării lui Iulian Pîtea, șefa clubului bucureștean, Liliana Gafencu, a dat primele explicații pentru GSP.

Gafencu a menționat că, la întâlnirea de marți, au fost prezente mai multe persoane abilitate, printre care și George Cosac, vicepreședintele lui Dinamo, însă președinte în 2015, când a avut loc incidentul dintre Pîtea și Spulber.

Atunci, Spulber, antrenor la Dinamo Brașov și coordonator al lotului de sărituri cu schiurile, l-a lovit pe cel mai bun săritor român, Iulian Pîtea, după o discuție mai aprinsă. Jucătorul a ieșit plin de sânge după conflict, fiind bandajat chiar de colegul Eduard Torok.

Spulber este comisar-șef în cadrul Poliției Române.

 - Doamnă Gafencu, care sunt concluziile discuției cu Florin Spulber?
- Ne-am întâlnit marți și am discutat despre ce s-a întâmplat în 2015. Am hotărât să pornim o cercetare cu titlu generalizat cu privire la comportament. În celălalt sens, până la urmă, am înțeles că există o înțelegere între el și sportiv.

- Am înțeles. Pe noi ne interesează ce se va întâmpla cu un antrenor care și-a bătut elevul. 
- Vom vedea la sfârșitul acestei cercetări. Adunăm informații și documente de peste tot, inclusiv de la Federația Română de Schi Biatlon. Din  punctul meu de vedere, avem niște răspunderi, trebuie să avem o conduită. Mai ales în cazul dânsului, care este ofițer de poliție, comisar-șef. Mai mult, trebuie să prevenim.

- Ce faceți pentru a preveni asemenea lucruri pe viitor?
- Uitați, avem și psihologul nostru, psihologul clubului. Domnul Florin Spulber va fi luat de psiholog în evidență timp de 6 luni, perioadă în care va fi consiliat de către acesta.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.