Campionate

Ziua când puștiul român David Silviu s-a antrenat cu David Silva, starul lui Manchester City

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 19 ianuarie 2018

David Silva, faimosul internațional spaniol al lui Manchester City, s-a pregătit cu cadeții de 15 ani ai Valenciei la centrul sportiv Paterna. Unde David Silviu Vraciu e printre cei mai buni juniori.

Ce moment pentru copiii Valenciei când David Silva a pășit pe iarba de la Paterna alături de ei. S-au încălzit împreună, au exersat schemele tactice împreună. Au jucat împreună. Și le-a oferit o mulțime de sfaturi. Ce poate fi mai frumos la 15 ani!

Drama fiului l-a adus acasă

Spaniolul, o stea a fotbalului mondial la 32 ani, trece printr-o perioadă foarte dificilă, fiul său Mateo născându-se prematur și luptându-se în fiecare zi să trăiască. Liderul lui Man. City a fost înțeles de managerul Guardiola: "Oricând are nevoie, poate să plece acasă. Familia e cea mai importantă". Și acum, Silva e în Spania, lângă soție și bebeluşul care se zbate între viață și moarte.

David nu pierde o zi fără să se antreneze și unde s-ar putea pregăti în altă parte decât la Paterna, baza Valenciei, acolo unde a crescut, a promovat și a devenit cunoscut în fotbal.

Barcelona, Real și Valencia

Marți, i-a făcut o surpriză lui Manuel Ruz, antrenorul cadeților de 15 ani, un bun prieten, fostul său coleg de la "naționala" de juniori finalistă la Mondialul U17 din 2003. A venit și a alergat cu puștii lui.

Chiar la categoria Cadete joacă românul Vraciu. Și ce asemănare. David Silviu s-a antrenat cu David Silva. Blondul moldovean are o poveste impresionantă. Născut la Bacău, băiatul a ajuns în Spania în 2009, evoluând de atunci la Barcelona, Real Madrid și, de un an și jumătate, la Valencia. Un mijlocaș ofensiv subțirel ca o hârtiuță, dar extrem de talentat, un stângaci mereu cu fruntea sus în căutarea pasei ideale, ca argentinianul Redondo în anii '90 la Real.

"Tată, ai văzut? Nu-mi vine să cred!"

La sfârșitul antrenamentului, David era cel mai fericit. "Ai văzut cu cine ne-am pregătit? Cu David Silva! Nici acum nu-mi vine să cred", i-a spus tatălui său, Sorin, aflat cu el, la Valencia. Manuel Ruz le povestise băieților: "Când eram la naționala de juniori, selecţionerul ne zicea mereu. Pasă la David Silva. De restul se ocupă el".
După ședință, Ruz le-a făcut mai multe poze copiilor cu telefonul. Și i-a anunțat: "Dacă veți fi campioni, aceste fotografii cu David sunt cadoul meu pentru voi".

"Antrenament de neuitat cu idolul meu"

Dar românul a avut un pic de noroc. A fost la doctorul Academiei pentru a discuta despre o leziune mai veche și cu cine s-a întâlnit acolo? Cu Silva. Poză și mesaj pe Facebook: "David Silva cu David Silviu la Ciudad Deportiva de Paterna. Un antrenament de neuitat împreună cu idolul meu". O zi de pus în ramă. 

"Mi-a dat atâtea sfaturi. Un om minunat, David Silva. Și ce fotbalist! A fost o zi cu totul specială, cea mai frumoasă de la Valencia" - David Vraciu, mijlocaș Valencia Cadete

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.