Liga 1

Dică stă cu frică, deși se crede Guardiola » Gigi Becali a avut un mesaj clar pentru antrenorul FCSB! Care e realitatea de la FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 20 January 2018

Nicolae Dică trebuie să oprească seria proastă a FCSB, să evite un al treilea sezon la rând în care se ratează titlul sau să plece după finalul campionatului.

Gigi Becali i-a promis înaintea partidei cu Viitorul, câștigată cu 2-0, că va primi o prelungire a contractului până la 30 iunie 2019. Gazeta scrisese că patronul a avut discuţii cu Edward Iordănescu, căruia i-a propus să vină “principal”. Piţurcă dezvăluise și el o ţintă: “Gigi l-a ofertat pe Ilie Dumitrescu pentru înlocuirea lui Dică”.

Becali a pomenit de prelungire doar ca să creeze o imagine de stabilitate, în realitate n-a mai semnat nimic cu tehnicianul. Acordul mai e valabil până după play-off și mai poate fi extins numai în cazul în care Nick termină pe primul loc.

“Dacă o să devin campion, voi vrea să continuu munca aici”, calculează antrenorul. “Gigi, dă-mi timp!” El e conștient că va fi demis dacă pierde concurenţa cu CFR sau cu U Craiova, rivalele principale din lupta pentru prima poziţie, doar că apelează la o comparaţie extremă ca să pledeze în favoarea sa: “Guardiola a terminat sezonul trecut, primul al lui în Anglia, pe 3 sau pe 4. Și și-a păstrat postul. De ce nu putem să gândim și noi ca englezii?”.

Pep a avut o stagiune de debut dezamăgitoare în Premier League, a încheiat pe 3 și terminase devreme calculele de titlu, pe care l-a câștigat Chelsea, tot cu un manager nou, cu Antonio Conte. Timpul care i-a fost acordat lui Guardiola se dovedește preţios, din moment ce ibericul a făcut echipa să meargă. Acum e lider, cu 12 puncte peste a doua clasată, Manchester United, și e creditat cu șanse mari să cucerească și Champions League, graţie formei fantastice pe care o parcurge echipa lui.

Cariera e zero până acum

Ce a avut Guardiola, pe lângă faptul că nu lui Becali i-a aparţinut decizia în privinţa lui? Reputaţia. Pep a ajuns în Anglia după trei titluri cu Barcelona, trei cu Bayern Munchen și două Ligi ale Campionilor. Și cu imaginea unui reformator al fotbalului, creatorul echipei lui Messi, a lui Iniesta și a lui Xavi, o trupă care a jucat, probabil, mai frumos decât oricare alta din istorie. Succesele din trecut l-au protejat în primul sezon în care City nu a funcţionat.

Dică a venit la FCSB cu mai nimic: nu are nici măcar licenţa necesară unui antrenor din prima ligă și nici vreun element foarte important în CV. O promovase pe FC Argeș din “C” în “B” înainte să fie angajat de Becali. Un rezultat care nu-l impresionează pe Gigi, nu-i oferă nicio garanţie lui Nicolae în faţa patronului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.