Administratorul de la Internet Workers, firma la care a apelat FRF pentru tragerea sorţi a biletelor pentru Euro, e categoric: "Nu s-au făcut şmecherii!"
- Domnule Manea, de ce în CNP-urile extrase apăreau 14 locuri pentru cifre, deşi în buletine sînt doar 13 cifre?
- Aşa a fost conceput softul, să apară şase de x în loc de cinci la finalul CNP-urilor. Era doar o formă de vizualizare, dedesubt nu se aflau decît 5 cifre. Ultimul x nu avea nici o valoare, sub el nu era ascunsă nici o altă cifră.
- Cum i-a ales programul pe cîştigători?
- S-au listat CNP-urile care îndeplineau cerinţele regulamentului şi s-a dat funcţia "random", cea care asigură o alegere aleatorie. După desemnarea cîştigătorilor, restul au rămas automat pe lista de aşteptare.
- Aceştia din urmă vor fi anunţaţi să nu se grăbească să-şi ia banii de la bancă?
- Nu ştiu, trebuie să întrebaţi la federaţie. Eu ştiu că e un termen pînă la care se pot refuza bilete. Probabil, după aceea vor fi anunţaţi ceilalţi că pot lua acele tichete.
- Totul a durat doar cîteva zeci de secunde.
- Au fost puţine cereri faţă de ce ne-am aşteptat. Sînt programe care execută într-un minut acest gen de operaţiii, dar cu sute de mii de date.
- Sînt suporteri care susţin că n-au plătit la bancă, dar au fost anunţaţi că CNP-ul lor a fost respins la tragere.
- Imposibil. Programul nu a luat decît lista validată inclusiv după verificarea celor care au plătit biletele la Raiffeisen. Totul a fost corect, nu avem nimic de ascuns. Sînt programe care execută într-un minut acest gen de operaţiii, dar cu sute de mii de €.
{{text}}