Liga 1

Echipa lui Dică, mai tare decât cea a lui Reghe și mult peste Steaua '86 » FCSB poate alinia două superechipe în lupta pentru titlu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 23 ianuarie 2018

După achiziţia lui Cristi Tănase, produsă ieri, Nicolae Dică are o echipă extrem de puternică la dispoziție.

FCSB poate alinia o a doua echipă completă, pe absolut toate posturile, o formaţie alcătuită din fotbalişti cu cotă foarte bună, cu meciuri în echipa naţională şi cu trofee de campioană în palmares.

FCSB: Fl. Niță - R.Benzar, Găman, Planici, Momcilovici - Pintilii, Nedelcu - Man, Budescu, Fl. Tănase- Gnohere 
FCSB 2: A. Vlad - Enache, Bălașa, Larie, Morais - Ov. Popescu, L. Filip - Teixeira, Cr. Tănase, Fl. Coman - Alibec

Nici cu Reghe nu era atât de bună

Titlul din 2012-2013 a fost câştigat de Steaua poate în maniera cea mai clară în ultimul deceniu. Dar nici măcar atunci, Reghecampf n-a avut la dispoziţie o echipă secundă la fel de valoroasă cum există acum.

Pe parcursul acelui sezon, la finalul căruia Steaua a terminat cu 16 puncte avans faţă de a doua clasată, formaţia B a arătat aşa: Stanca - Râpă, Martinovici, Gardoş, Pârvulescu - Prepeliţă, L. Filip - Tatu, G. Iancu, M. Costea - Ad. Rocha (Nikolici).

În '86 cu greu se găsea a doua echipă

În cel mai glorios sezon al Stelei, 1985-1986, când s-a câştigat Cupa Campionilor plus titlul de campioană şi a disputat şi finala Cupei României, Emeric Ienei s-a bazat în majoritatea meciurilor pe 15-16 jucători.

O echipă B ar putea arăta aşa: Stângaciu - D. Petrescu, Virgil Petcu, Leontin Stanciu, Weiszenbacher - Şt. Petcu, L. Bălan, Pistol, M. Alexandru - Radu II, Ceauşilă. În '85-'86, Steaua a disputat 48 de meciuri oficiale. În actualul sezon, FCSB are deja 34 de partide bifate şi mai are de jucat cel puţin 17 în sezonul de primăvară.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.