Sporturi   •   Tenis   •   AUSTRALIAN OPEN 2018

AUSTRALIAN OPEN. Ce a fost în mintea ei » Simona Halep, dezlănțuită la conferință! » Ce a trăit la mingile de meci ale lui Kerber: "Am încercat să nu fiu speriată"

Articol de Roxana Fleşeru   —  joi, 25 ianuarie 2018

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat în finala de la Australian Open. A învins-o pe Angelique Kerber, locul 16 WTA, scor 6-3, 4-6, 9-7, și va juca sâmbătă dimineață, de la ora 10:30, liveTEXTpe GSP.RO și în direct pe Eurosport, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA.

După meci, în interviul acordat organizatorilor, Simona Halep a vorbit despre duelul cu Angelique Kerber și despre finala de la Australian Open, de sâmbătă.

- Un alt meci lung, care e nivelul de oboseală?

- Ei, bine, încrederea e la un nivel înalt. Faptul că sunt foarte obosită e normal pentru că am jucat foarte multe meciuri, am multe ore adunate pe teren. Dar sunt fericită. În acest moment nu mai contează nimic, doar faptul că am câștigat acest meci și sunt în finală din nou.


- Îți mai amintești o situație în care să fi salvat mingi de meci în fața a două adversare diferite?

- Nu, nu-mi amintesc, cu siguranță nu la un turneu de Mare Șlem (zâmbește).

- Deja ai făcut istorie, ești prima româncă în finală la Australian Open. Cum te simți?

- Mă simt minunat. Mă bucur că mi se întâmplă așa ceva. E a treia finală, poate e cu noroc. Vom vedea sâmbătă. Mă bucur că sunt aici, că am luptat. De abia aștept ultimul meci al turneului.

- Este primul tău turneu de Mare Șlem din postura de favorită unu și de lider mondial. Ce fel de factori sunt aceștia în abordarea acestui turneu?

- Nu m-au afectat în niciun fel și deocamdată nu mă afectează. Cu siguranță, finala va fi un meci și mai greu.. Am mai fost în finale, la Roland Garros, poate acum o să reușesc să fac un meci mai bun, să fiu mai relaxată și să-l iau ca pe unul normal. Nu vreau să mă gândesc la rezultat. Așa am făcut pe tot parcursul acestui turneu și m-am simțit foarte bine pe teren, am luat-o punct cu punct, am luptat pentru fiecare minge, nu pentru rezultat. Pas cu pas.

- Ai vorbit despre cât de relaxați sunt australienii și despre influența lui Daren Cahill ca antrenor. Cum te-a ajutat acest lucru în abordarea meciurilor tensionate ca acesta?

- Mă ajută foarte mult pe teren. Nu e ușor pentru că în trecut eram cam negativă și acum încerc să schimb acest lucru. Am reușit în mare măsură, dar tot trebuie să mai lucrez la acest aspect. Îmi doresc acest lucru și dacă mă voi concentra o să fiu mult mai bună în viitor.


- Ai avut 50 de lovituri direct câștigătoare.

- Multe. (zâmbește) Doar ce mi-a scris fratele meu despre asta. Nu-mi vine să cred. Dar am fost agresivă. Am avut acest lucru în minte, mi-am dorit ca punctele să se încheie mai repede, dar n-a fost chiar atât de ușor cu ea. Se mișcă foarte bine.

- E prima oară când ajungi la un asemenea număr într-un meci?

- Cred că da, sper să nu fie și ultima.

- La 6-6 ce ți-a trecut prin minte?

- Nu-mi aduc aminte, dar nu m-am gândit la scor. Am luat-o punct cu punct. Au fost două momente în care am crezut că meciul s-a încheiat. Simțeam că nu mai am energie și că totul se va termina. Dar am reușit să servesc bine și am devenit încrezătoare din nou. Nu am renunțat, chestie care a contat mult, și așa am reușit să câștig meciul.

- La al doilea punct de meci salvat te-ai uitat spre antrenorul tău și ai râs. Îți amintești acel moment?

- Da, am zâmbit. Mi-am zis că mai pot. M-a ajutat să mă relaxez, să iau situația așa cum era. Nu am pus presiune și cred că a venit foarte bine acel moment.

- Acum zece zile erai la hotel, glezna te durea, credeai că o să ajungi până aici?

- Nu, nu am crezut pentru că glezna arăta foarte rău. E ca și la Roland Garros, dar diferă puțin situația. Sunt din nou în finală, vom vedea ce se întâmplă. Mă bucur că am reușit să câștig acel meci din primul tur. Mi-a dat încredere că pot învinge și în altele și că glezna va fi în regulă.

- În timpul meciului te-ai gândit la cum joacă Kerber sau te-ai concentrat pe jocul tău?

- Cu siguranță m-am concentrat pe jocul meu. Dar mă și gândeam cum trebuie să joc ca să închei punctele mai repede. Dădea înapoi toate mingile. În setul al doilea, la 4-3, când aveam minge de game, iar mingea a atins linia am căzut un pic. Știam că e o luptătoare, că trebuie să rămân în meci, să păstrez balanța între luptă și controlul asupra mea.

- Și Caroline încearcă să cucerească primul trofeu al carierei, are un stil asemănător cu al lui Kerber. La ce te aștepți și cum abordezi meciul?

- Nu vreau să schimb nimic, e un meci normal. Am jucat de multe ori contra ei. Îmi doresc să evoluez la fel ca în meciul de azi. E o mare provocare pentru mine. Poate cea mai mare, mai ales cu toate situațiile prin care am trecut. Primul turneu de Mare Șlem al anului, prima finală aici. Îl abordez cu gânduri bune.

- Când adversara ta a avut două mingi de meci ai încercat să citești serviciul, te-ai gândit la tactica pe care să o abordezi sau te-ai concentrat pe fiecare minge?

- Am încercat să lovesc mingea, să nu fiu speriată de faptul că sunt două mingi de meci. Cred că am reacționat bine, nu mi-a fost teamă că o să pierd și poate de aceea le-am câștigat și de aici a venit încrederea că încă sunt în meci și pot să merg până la capăt.

- Ce ar însemna pentru tine să câștigi un trofeu de Mare Șlem?

- Ar însemna mai mult decât numărul unu (zâmbește). E unul dintre visurile mele, dar e mereu greu când ești aproape. Am mai avut această oportunitate de două ori. La ultima am fost extrem de aproape. Poate sâmbătă o să fie mai bine. Nu se știe niciodată. Dar dacă am ajuns din nou într-o finală înseamnă că am puterea să mai ajung pe viitor. Și dacă nu se va întâmpla sâmbătă, o să rămân puternică, o să visez și o să mă gândesc la altele.

- În ultimul meci, la Singapore, ai pierdut în fața lui Wozniacki. Ce o face pe ea o adversara atât de dificilă?

- Nu ratează prea multe mingi. Aleargă foarte bine. E o adversară tare. Am jucat de multe ori contra ei, am și câștigat de câteva ori. Va fi un meci diferit, unul greu, emoțiile vor fi acolo, presiunea la fel.

- Faptul că nu ți-e teama de înfrângere face diferența?

- Da, e un sentiment bun, și mai ales încrederea, foarte multă încredere, așa că rezultatul nu mai contează. La acest turneu aceasta a fost filosofia.

- Nu vreau să stârnesc amintiri neplăcute, dar cât de diferită te simți față de Roland Garros 2017?

- Mă simt mai experimentată. Mai puternică mental. Felul în care joc e diferit, mă simt mai agresivă. Am reușit 50 de lovituri direct câștigătoare și opt ași! E de necrezut! Antrenorul mi-a spus. Sunt diferită și sper să fie așa și sâmbătă.

Toate articolele despre victoria Simonei Halep cu Angelique Kerber:

1. FĂRĂ CUVINTE! Simona Halep a făcut meciul carierei! » ULUITOARE! LIDERUL MONDIAL MERGE ÎN FINALĂ! BRAVO, SIMONA HALEP!

2. VIDEO SENZAŢIONAL! Punctul turneului în meciul Simona Halep - Angelique Kerber: raliul-nebun din startul decisivului

3. Meci de foc în finala Australian Open » Locul 1 WTA se decide la Melbourne

4. Primele declaraţii ale Simonei Halep după meciul epic cu Angelique Kerber: "Încerc să fiu calmă, sunt mândră de ceea ce am realizat"

5. Aici s-a jucat totul! TOP 3 elemente-cheie ale victoriei Simonei Halep: care a fost slăbiciunea devenită armă

6. Cifrele spun tot! Simona Halep a dominat-o categoric pe Angelique Kerber » Număr impresionant de puncte câștigătoare

7. UNICĂ în istorie! Simona Halep e la un pas de o performanţă FABULOASĂ în finala cu Caroline Wozniacki de la Australian Open 

8.Opinie de Luminița Paul: "E timpul să-i dăm lui Cahill creditul adevărat, rotund, pentru ceea ce este Simona Halep azi"

9. SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI // Trece peste barajul mental? Meciul cu Wozniacki este o premieră pentru Simona Halep la Australian Open

10. SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER // Dezvăluiri din lojă! Omul din spatele Simonei Halep, declarație îndrăzneață : "Este gata să moară pe teren ca să câştige meciul"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.