Fotbal   •   Liga 1   •   CSA - FCSB

UPDATE A mai pierdut o bătălie! Ce a decis azi Tribunalul București în procesul CSA - FCSB + reacția lui Talpan pentru GSP.ro

Articol de Marius Mărgărit   —  joi, 25 ianuarie 2018

Tribunalul București a respins azi o excepție invocată de avocații FCSB și a amânat pentru 7 martie pronunțarea în dosarul în care CSA Steaua îi cere lui Becali daune de 37 de milioane de euro.

Continuă emoțiile pentru FCSB și Gigi Becali! Azi a mai avut loc o bătălie între Clubul Sportiv al Armatei Steaua și cel din Liga 1. Oficialii clubului sportiv îi cer 37 de milioane de euro patronului FCSB, acesta fiind acuzat că a folosit marca Steaua ilegal, din 2004 până în 2014.

Azi, judecătorii Tribunalului București au anunțat că au respins o excepție de apărare a FCSB!

"Avocații FCSB au invocat faptul că acțiunea CSA Steaua ar fi fost tardivă, dar instanța nu a ținut cont și a respins argumentul. Cazul va merge mai departe, noul termen urmând să aibă loc pe 7 martie", au precizat surse judiciare. Decizia nu va fi definitivă, putând fi atacată cu apel. 


Juristul CSA, Florin Talpan, a explicat pentru GSP.ro ce s-a întâmplat la termenul de azi și de ce apărarea FCSB a dat chix: 

"Am invocat în faţa instanţei art. 2528 din noul Cod Civil, conform căruia prescripția dreptului la acțiune în repararea unei pagube care a fost cauzată printr-o faptă ilicită începe să curgă de la data când păgubitul, în cazul nostru CSA Steaua, a cunoscut atât paguba cât şi pe cel care răspunde de ea.

În 2014, Înalta Curte de Casaţie a stabilit că FCSB nu avea dreptul să înregistreze şi să folosească marca Steaua. Ulterior s-a făcut evaluarea prejudiciului, de către un evaluator, fără de care nu puteam să cerem în instanţă recuperarea acestuia. Iar acţiunea de recuperare a prejudiciului a fost demarată de CSA Steaua în instanţă în 2016, deci ne încadrăm oricum în termenul de 3 ani de prescripţie a dreptului la acţiune. Cei de la FCSB au invocat că a trecut termenul dreptului de acţiune luând în calcul anul 2003, ceea ce era, evident, eronat. Era extrem de important să căştigăm în instanţă pe acesată excepţie invocată de FCSB". 

Procesul a început în septembrie 2016, iar până acum au fost mai multe termene și amânări.


După ce a câştigat definitiv brandul Steaua, Ministerul Apărării Naţionale a solicitat în mod oficial să fie evaluată marca. În februarie 2016 a venit şi rezultatul evaluării, care a stabilit un nivel de 57,3 milioane de euro. 

"În 5-6 luni o să fim din nou Steaua! Câştig toate procesele, o să vedeţi. În câteva luni se rezolvă. Cum să ceri atâţia bani? Un club, cu tot patrimoniul, se vinde cu câteva milioane de euro. Cum să ceară CSA 37 de milioane pentru o marcă licențiată?" Gigi Becali, patron FCSB

24.000.000 €a fost bugetul în 2014, ultimul înainte de a se pierde definitiv brandul Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.