Volei

FOTO Uluitor! Alba Blaj a obținut a treia victorie consecutivă în Liga Campionilor!

+3 Foto
Foto: cev.lu

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 25 ianuarie 2018

Campioana României, Alba Blaj, a învins în Franța pe ASPTT Mulhouse cu 3-1 și are maximum de puncte.

Cine ar fi crezut așa ceva la începutul competiției? Volei Alba Blaj domină autoritar grupa Ligii Campionilor din care face parte. A obținut a treia victorie consecutivă și a doua în deplasare!

După 3-1 acasă cu Volero Zurich (Elveția), fetele antrenate de sârbul Darko Zakoc au trecut cu 3-0 în Polonia de Developres Rzeszow, iar ultima realizare e succesul din Franța pe pe terenul campioanei Franței, Mulhouse, scor 3-1.

Ardelencele au avut patru fete determinante în victoria din Franța. Cubaneza Ana Abel Cleger (16 puncte), sârboaica Aleksandra Crncevici (16) și româncele Adina Salaoru (15) și Nneka Onyejekwe (14) și-au dus echipa la o victorie fără emoții.

Blajul a câștigat primul set, 25-20, la pierdut pe al doilea cu același scor, dar apoi s-a impus clar cu 25-16 și tot 25-20.

Alba Blaj are acum maximum de puncte în grupă și e foarte aproape de calificarea în faza următoare! Mai ales că următoarele două partide le va juca la Sibiu, acolo unde dispută meciurile de pe teren propriu: cu ASPTT Mulhouse pe 7 februarie, și cu Developres Rzeszow, pe 22 februarie. Ultima partidă în grupă se va juca la Zurich, dar ar putea să nu mai conteze.

Vor să organizeze Final 4-ul!

Președintele FR Volei, Gheorghe Vișan, a declarat pentru Agerpres că, dacă Volei Alba Blaj va trece de grupă, va solicita Confederației Europene de Volei să găzduiască Final Four-ul Ligii Campionilor la Cluj Napoca.

”Dacă va primi organizarea, Alba Blaj va fi calificată fără să mai joace în Final 4. Dar trebuie să treacă mai întâi de grupe”, a declarat Vișan.

Prima clasată din fiecare cele patru grupe, plus două echipe cu cea mai bună linie de pe locul 2 se califică în Final 6, meciurile tur retur fiind programate pe 20 martie și 5 aprilie.

Volei Alba Blaj ar fi prima echipă din România care s-ar califica în Final 6 în Liga Campionilor. 

Clasament grupa A
1. Alba Blaj 9 p (3 jocuri)
2. Rzeszow 3p (2 jocuri)
3. Mulhouse 2p (3 jocuri)
4. Zurrich 1p (2 jocuri)
Meciul Zurich-Rzeszow din etapa a treia se joacă joi seara.

CHALLENGE CUP

CSM Târgoviște și Știința Bacău, aproape de ”sferturi” în Challenge Cup
Rezultate excelente și pentru Știința Bacău și CSM Târgoviște în a treia competiție ca valoare în Europa, Challenge Cup.

Moldovencele au învins miercuri seara, în deplasare, cu 3-2 pe Sm AESCH Pfeffingen (Elveția). Echipa pregătită de Florin Grapă a condus cu 1-0 la seturi, iar apoi a întors meciul de la 2-1 pentru elvețience. A câștigat decisivul cu 15-11 și joacă la Bacău, pentru calificarea în primele 8, pe 7 februarie, de la ora 17:00.

Și CSM Târgoviște s-a impus în aceeași fază a competiției, tot în deplasare, și tot cu 3-2. Dâmbovițencele au câștigat joi seara cu 3-2 în Grecia, la Pireu, pe Olympiacos. Iberica Milagros Collar (18 puncte) și Alexandra Trică (16) au reușit cele mai multe puncte pentru CSM. Româncele au condus cu 2-0, au fost egalate, și s-au impus în decisiv cu 15-13. Partida retur e la Târgoviște, pe 6 februarie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.