Tenis

SIMONA HALEP / Două coincidențe uluitoare după finala Australian Open + o întrebare vitală: Simona Halep, modelul Kim Clijsters sau Dinara Safina?

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Simona Halep a pierdut azi finala de la Australian Open, fiind învinsă în trei seturi de Caroline Wozniacki, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6.

E a treia finală majoră pierdută consecutiv de româncă în carieră, după oportunitățile ratate la Roland Garros în 2014 şi 2017. Halep, care a pierdut şi primul loc în clasamentul WTA, li se alătură astfel Dinarei Safina şi lui Kim Clijsters în categoria jucătoarelor care pierd primele 3 finale de Mare Şlem jucate.

Întrebarea care rămâne după Australian Open este cum va reuşi Halep să managerieze un nou eşec frustrant într-o finală majoră. Dinara Safina şi Kim Clijsters au avut două traiectorii complet diferite.

Belgianca Kim Clijsters, una dintre cele mai impunătoare jucătoare de la începutul anilor 2000, a pierdut nu primele 3, ci primele 4 finale de Mare Şlem jucate. Kim a ratat două finale la Paris şi câte una la US Open şi Australian Open. Ce a urmat a impresionat însă pe toată lumea: belgianca a câștigat trei titluri la US Open şi unul la Australian Open, terminându-şi cariera cu un bilanț de 4-4 în finalele de Mare Şlem.

În cazul Dinarei Safina, situația e complet diferită. Până acum, seamănă izbitor cu cea a Simonei Halep, rusoaica, şi ea fost număr 1, a pierdut toate cele 3 finale de Mare Şlem jucate: exact ca Simona, două la Roland Garros şi una în Australia. De acolo, cariera Safinei s-a stins treptat şi nu a mai avut şanse importante în Grand Slam-uri. Chinuită mai bine de 3 ani de o accidentare groaznică la spate, Safina a ales să se retragă în 2014, prematur, la doar 28 de ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.