Liga 1

Schimbare uriașă în 2018 la CFR Cluj » Gruia e România

FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 29 ianuarie 2018

În urmă cu 10 ani, clujenii bifau o performanță istorică în L1, primul "11" exclusiv din străini. Acum și-au schimbat strategia și au transferat aproape numai jucători autohtoni.

Străinii nu mai fac legea în Gruia. În actualul sezon, oficialii liderului au obținut semnătura puștilor Manea, Mailat, Costache, Alex Ioniță, Marius Coman, dar și a experimentatului Țucudean. "Sunt mulți tineri pe care îi monitorizăm și pe care îi dorim. Ei sunt viitorul", crede președintele Iuliu Mureșan.

Schimbarea de politică a clujenilor e radicală. Pe 2 martie 2008, în duelul cu Steaua, echipa condusă atunci de Ioan Andone îl avea în primul "11" ca român doar pe Eugen Trică, în rest 10 jucători străini, în funte cu Tony, Cadu, Dubarbier, Semedo, Fabbiani, Culio.

Apogeul a fost atins pe 30 martie 2008, într-un meci cu Dinamo, câștigat cu 2-1 de CFR: formula de start a fost alcătuită numai din fotbaliști de "afară"! La finalul acelui sezon, CFR a câștigat pentru prima dată titlul.

Vezi acum pe platforma Gazeta Digitală și din zori la chioșcuri analiza completă a jurnaliștilor GSP: cum a scăzut procentul străinilor la CFR și cine sunt "perlele" actualei echipe.

Alte materiale EXCLUSIV PRINT:

Intervenția lui Rivaldo » De ce a plecat Rivaldinho de la Dinamo

Mergi pe mâna noastră! Cele mai tari pariuri de azi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.