Stiri nebune

A câştigat în instanţă peste 700.000 de dolari pentru imaginea pisicii sale

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 29 January 2018

Aceasta este una dintre cele mai renumite pisici din lume, mai ales pe internet, datorită aspectului ei mereu morocănos. Este vorba de Tardar sauce, alias Grumpy Cat (motanul morocănos), care s-a înfuriat complet atunci când o companie de cafea i-a folosit în mod abuziv chipul pe ambalajul produselor, fără să ceară acordul.

Proprietara pisicii, Tabatha Bundesen, care trăiește în Arizona (SUA), a câștigat 710.001 de dolari despăgubiri, pentru încălcarea dreptului contractual la imagine, după ce s-a adresat unui tribunal federal din California. "Am solicitat juraţilor suma pe care o considerau justă. Aceştia au ajuns la concluzia corectă. Este prima dată când un fenomen pe internet câştigă în instanţă!", a comentat avocatul David Jonelis, care a adăugat că firma de cafea Granada Beverage a semnat un contract pentru a folosi imaginea lui Grumpy Cat pe un produs de cafea cu gheaţă numit Grumppuccino, însă a folosit-o şi pe un alt sortiment, mai exact pe cafea măcinată.

Felina cu ochi mari albaştri a apărut în multe emisiuni de televiziune, pe coperta Wall Street Journal sau în revista New York și chiar pe Broadway, într-o reprezentare a legendarului muzical "Cats". Imaginea sa se află pe coperţi de cărți pentru copii, felicitări, tricouri, jucării de pluș. Mai mult, Grumpy Cat are şi o replică de ceară la celebru muzeu "Madame Tussaud" din Washington.

Astfel, Tabatha Bundesen a câştigat milioane de dolari cu chipul pisicii care nu exprimă niciodată bucuria.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.