Liga 1

EXCLUSIV Cu ce a rămas FCSB după al doilea cantonament? Mari bătăi de cap pentru Dică: punct cu punct, 5 bile albe și 5 negre

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 01 februarie 2018

FCSB a încheiat amicalele iernii, iar poimâine are deschiderea sezonului cu deplasare la Mediaș. Două victorii, cu Jiangsu (3-1) și cu Osijek (2-0), după două eșecuri, cu Olimpik Donețk (1-2) și cu Admira Wacker (2-3), acesta-i palmaresul sec.

În privința atacului, lucrurile sunt clare: suspendarea pe 3 etape a lui Gnohere și forma arătată de Alibec, coroborată cu problemele musculare, îl plasează pe Florin Tănase drept favorit să înceapă ca vârf împins.

La fel de limpede e situația celui de-al doilea stoper. Bălașa e out sigur la jocul cu Gaz Metan, Planici a fost menajat cu croații întrucât a resimțit dureri și nu s-a dorit forțarea lui, sperându-se că își va reveni până sâmbătă. Mai rămân Găman și Larie, Artur Jorge fiind din alt film.

Concluzia GSP după cantonamentele din Antalya și de pe Costa del Sol este că roș-albaștrii au câștigat un fundaș foarte sigur, pe Găman, au cea mai puternică linie mediană din România, care produce și golurile, în schimb atacanții de careu, Gnohere și Alibec, sunt departe de brandul lor.

FCSB e, de departe, formația cu cele mai multe goluri din Liga 1, 45 la număr, însă are două vârfuri care nu marchează, niciunul n-a dat gol în 2018! Paradoxuri: "Bizonul" e golgeterul la zi al campionatului, Alibec e fără reușită în Liga 1.

Cinci bile albe
1. Teixeira - Impresionant la 37 de ani, vizibil pe faza de construcție și ofensivă, cu două viteze în plus în stânga comparativ cu Florinel "Mbappe" Coman, dar și un sprijin real pentru defensivă. A marcat de două ori, a dat două assist-uri, e locomotiva echipei.
2. Pintilii - Nu mai are banderola, dar închizătorul de 33 de ani e liderul adevărat al Stelei. Factor de echilibru și omul care sudează apărarea și atacul.
3. V. Găman - Nu doar că e stâlpul apărării, Valerică lansează și atacuri care-i pun pericol pe adversari.
4. Fl. Tănase - Redistribuit ca vârf împins, a început să dea randament bun acolo, oricum peste cei de meserie, Alibec și Gnohere. A trecut de faza de creat culoare, e și eficient. Se completează bine cu Man - Budi - Teixeira.
5. Budescu - E vedeta lotului, chiar dacă abuzează de figuri de stil și încearcă prea multe câlcâie, exterioare și "urechi". E principalul atu în lupta pentru titlu.

Cinci bile negre
1. Gnohere - Transformat în "Bizonel" la început de an, s-a afirmat doar prin a scoate un penalty cu austriecii. Și a jucat în toate meciurile: integralist cu Olimpik, 21 de minute cu austriecii, 26 de minute cu chinezii și 45 de minute în ultimul amical. Francezul nu-și creează ocazii, pare izolat pe teren.
2. Alibec - Degeaba îi zice Becali "Taurul". A slăbit mult și e predispus la accidentări. Nu s-a lipit de gol, numai două assist-uri în 3 meciuri jucate. A început din nou să se ia la harță cu adversarii, dovadă la meciul cu Osijek, după ce a fost eliminat în primul amical al anului. Îl ia capul când nu-i iese jocul, iar acest detaliu îl erodează psihic.
3. Fl. Coman - Teixeira a fost diplomat, a zis că mai tânărul său coleg, de 19 ani, n-are cum să fie vândut pe zeci de milioane de euro. Porecla "Mbappe" pare gluma iernii. În amicale nu s-a remarcat prin nimic.
4. G. Enache - E forțat peste măsură ca fundaș dreapta, unde nu are nicio treabă cu postul, atrage ghinioanele, iar problema e când încearcă să fie spectaculos.
5. A. Jorge - Gigi vrea să scape de el, lusitanul știe că nu e agreat. E nesigur, la el e mereu o pâine de mâncat pentru adversari.

8 goluriau marcat roș-albaștrii în amicalele iernii: Budescu (4), Teixeira (2), Fl. Tănase și Man

6 goluriau încasat steliștii în cele 4 partide de pregătire din 2018

Cum ar putea arăta FCSB la Mediaș
A. Vlad - R. Benzar, V. Găman, Planici, Momcilovici - Pintilii, L. Filip - Man, Budescu, Teixeira - Fl. Tănase

Speranțe cu "Dodel"

Cristi Tănase a bifat două amicale, ultimele, de la come-back. Calitate are, dar mai are și de muncă pentru a fi la zi cu pregătirea. Pare focusat pe antrenamente și conștient că a plecat căpitan al Stelei și s-a întors ca să fie o variantă secundă. Este dispus să trudească, fără fițe, nu mai vrea să fie "Dodel". 

"Nick" era în corzi

Dică a avut o perioadă delicată cu patronul după primele două amicale ale anului, soldate cu eșec. "Nick" va avea în continuare viață grea cu Gigi Becali, întrucât atunci când nu sunt rezultate, patronul vrea să intervină să rezolve tot. Dică încearcă să obțină o independență față de șeful său în privința alegerilor din echipă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.