Ilie Năstase a afirmat că procesul pierdut la Timişoara a fost condus de o judecătoare slab pregătită. La sfîrşitul zilei în care şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase era încă răvăşit de rapiditatea cu care s-au derulat evenimentele în ultimele 72 de ore. A supravieţuit scandalului legat de umflarea cheltuielilor privind meciul de Cupa Davis de la Sibiu, dar nu şi "justiţiei corupte din România", aşa cum a catalogat-o fostul jucător de tenis.
Invitat marţi seara la emisiunea TV "Sinteza Zilei" de pe Antena 3, Ilie Năstase a vrut să clarifice motivele pentru care a luat decizia de a părăsi echipa FRT. "Doar 10 la sută se datorează poveştii cu devizul de la Sibiu. Dacă lunea viitoare, cînd conturile vor fi închise, se dovedeşte că sînt vinovat, atunci voi plăti. Dacă altcineva e vinovat, să plătească el!", a declarat preşedintele demisionar. Acesta a adăugat că gestul său este cauzat în mare parte de decizia nefavorabilă dată în aceeaşi zi de Tribunalul Timişoara în legătură cu Academia de Tenis "Ilie Năstase".
"Nu mai înţeleg nimic. Prima dată, celebra judecătoare Sprînceană anulează la Bucureşti Hotărîrile de Guvern prin care mi s-a încredinţat terenul Voinţa pentru Academie, iar acum, la Timişoara, trebuie reluat un alt proces de la zero", a spus Năstase. Acesta a prezentat apoi fişa matricolă a judecătoarei de la Timişoara, Emilia Cioabă. "Se poate observa că la examenele profesionale, Cioabă a fost notată cu 2, 3 şi 4". Năstase se luptă de 5 ani prin tribunale cu clubul Voinţa, ce nu doreşte să evacueze terenul situat pe malul Lacului Floreasca. "Această entitate-fantomă e formată din doi oameni, care fac acolo tot ce doresc. Au închiriat terenul, au încheiat 15 contracte dubioase şi încasează o grămadă de bani", a mărturisit Năstase. "În aceste condiţii voi mai sta încă 105 ani în procese".
Evaziune de 7 miliarde de lei
Ilie Năstase a afirmat marţi seară că adversarii cu care luptă sînt judecaţi pentru evaziune fiscală. "În urma unui control efectuat la Clubul Voinţa, Garda Financiară a constatat datorii către stat de 7 miliarde de lei. Ciudat este că dosarul cu pricina, aflat la un moment dat la Parchet, a dispărut. Nimeni nu mai ştie nimic de el!".
"Tot ce am făcut eu am făcut pentru mine personal. Dacă a ieşit bine şi pentru România cu atît mai bine! Am vrut să fiu lider mondial pentru mine"
190
de milioane de euro valorează pe piaţa imobiliară cerenul Clubului Voinţa
Falsul s-a prescris
Tot în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, Ilie Năstase a spus că, de fapt, actualul Club Voinţa e o fantomă. "E drept că în 1956, terenul în cauză a fost acordat Clubului Voinţa pentru activităţi sportive. Însă, în 1991, domnii Piştalu şi Strugaru, care lucrau în cooperaţie, şi-au însuşit patrimoniul prin acte false, lucru dovedit în instanţă în 1992. Din păcate, procesul în cauză s-a tot amînat, pînă cînd răspunderea penală s-a prescris".
FILMUL "VOINŢA"
1959 - Prin Hotărîre a Consiliului de Miniştri, terenul de 63.000 metri pătraţi din preajma Lacului Floreasca este acordat Clubului Voinţa pentru sport;
1999 - Guvernul Radu Vasile a concesionat pe 49 de ani terenul Clubului Voinţa, cu titlu gratuit, Academiei de Tenis "Ilie Năstase";
2006 - Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu prelungeşte concesiunea de la 49 la 60 de ani;
2007 - Curtea de Apel Bucureşti anulează cele două Hotărîri de Guvern, declarîndu-le ilegale;
2008 - Tribunalul Timişoara recunoaşte dreptul de proprietate asupra terenului Clubului Voinţa în procesul intentat de ANS, prin care-i cerea evacuarea;
{{text}}