Altele

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ // Rezultatele românilor în prima zi de concurs » Puștiul de 19 ani impresionează la sanie. Eva Tofalvi, evoluție dezamăgitoare

+3 Foto
Andrei Turea // FOTO: Reuters

Articol de Oana Duşmănescu  —  Saturday, 10 February 2018

Azi s-au desfășurat primele două din cele patru manșe ale probei de sanie simplu masculin, la Jocurile Olimpice de iarnă.

România  a avut doi reprezentanți, Valentin Crețu și Andrei Turea. Acesta din urmă, junior de numai 19 ani, a avut o rundă secundă foarte bună, clasându-se pe locul 26. Crețu a terminat primele două manșe pe poziția 33.


Valentin Crețu // FOTO: Reuters

Lider după două manșe este germanul Felix Loch, dublu campion olimpic, fiind urmat de americanul Chris Madzder și de reprezentanul sportivilor ruși olimpici Roman Repilov. Rundele 3 și 4 se desfășoară azi. 

BIATLON

Vânt rău pentru Eva

Germania și-a trecut în palmares prima medalie de aur la sprint, 7,5 kilometri, prin experimentata Laura Dahlmeier, care a reușit să facă față frigului pătrunzător, accentuat de vântul care a bătut hotărât peste Alpensia Center. Pentru Dahlmeier, care nu a ratat nicio tragere, este primul aur olimpic. A doua s-a clasat Marte Olsbu, din Norvegia, iar bronzul și l-a adjudecat cehoaica Veronika Vitkova.

Eva Tofalvi, singura româncă din concurs, aflată la cea de-a 6-a ediție a Jocurilor Olimpice, a încheiat traseul pe locul 81 din 87 de competitoare, la peste 4 minute în urma învingătoarei, cu patru ture de penalizare. Eșecul Evei îi interzice participarea la proba de urmărire.

Jocurile Olimpice de Iarnă pot fi urmărite în direct la TVR 1 și Eurosport. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.