Liga 1

Gigi Becali, furios: ”Nu sunt corupți, sunt slabi!” » Propunere surpriză la LPF! FCSB a luat titlul la 16 puncte diferență ultima dată când a fost acceptată

foto: Raed Krishan, GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 13 February 2018

Ultimul sezon în care meciuri din Liga 1 au fost oficiate de brigăzi de afară a fost 2012-2013, câștigat de FCSB la o diferență de 16 puncte de locul 2.

Încă două etape din sezonul regulat, după care va începe un play-off ce se anunţă cu adevărat exploziv. Gigi Becali a încins ieri şi mai tare atmosfera şi a anunţat că va solicita oficial, prin intermediul LPF, aducerea de arbitri străini la cele 3 partide din fiecare etapă a play-off-ului.

"Să trimitem hârtie! De exemplu, la meciul nostru cu CFR, vrem noi, vrea şi CFR, plătim jumătate-jumătate. Apoi, la Steaua-Craiova, vrea şi Craiova, iarăşi jumătate-jumătate plata baremului. La fel la CFR-Dinamo...

De fapt, Dinamo nu, că Dinamo nu va fi în play-off. Eu vreau arbitri străini nu fiindcă cei de la noi sunt corupţi, dar sunt slabi, ăştia nu sunt arbitri, cei care nu văd penalty-uri clare! Păi, Bârsan n-ar fi vrut să ne dea nici măcar penalty-ul din care am marcat, i-a fost semnalizat de la margine" Gigi Becali la ProX.

În Liga 1 n-au mai existat arbitri străini din sezonul 2012-2013, atunci când campioană a devenit FCSB. Şi nu oricum, ci la o diferenţă de 16 puncte de locul 2! De altfel, ultimele 9 meciuri de Liga 1 ale roş-albaştrilor la care au oficiat brigăzi din afara României au fost un succes: aproape 80% din partide s-au terminat fără înfrângere, iar peste 60% au fost succese, în condiţiile în care arbitri străini au venit numai la derby-uri, cu adversare gen Dinamo, Rapid, CFR, Vaslui. 

Regulamentar se poate

Becali a anunţat ieri că i-a solicitat lui Valeriu Argăseală să convoace Adunarea Generală a LPF pentru a se vota aducerea de arbitri străini. Cei din CCA sunt însă sceptici că s-ar putea pune în aplicare: "CCA are în subordine arbitri români, numai dintre aceştia poate delega la meciurile din Liga 1". Totuşi, nu mai departe de acum două săptămâni, Vassaras a acceptat să trimită un "central" român, pe Haţegan, la un derby din campionatul din Qatar. Dacă LPF va solicita oficial, iar FRF va accepta, atunci se vor putea aduce arbitri de afară în actualul play-off. 

Cu cine au pierdut favoritele

În actualul campionat, fiecare dintre primele 3 clasate a suferit câte 3 eşecuri.

Echipa Arbitri cu care au pierdut

  • CFR Tudor, Colţescu, Kovacs
  • FCSB Găman, Feşnic, Bârsan
  • Craiova Comănescu, Haţegan, Kovacs

 

CFR e ajutată cel mai mult, Craiova, Botoşani şi Viitorul sunt victime

Există o diferenţă majoră, în momentul de faţă, între raportul erorilor pro-contra între principalele rivale în lupta pentru titlu. CFR e mult pe plus: numărul de greşeli decisive comise în favoarea trupei lui Dan Petrescu este identic cu suma erorilor de care au beneficiat, împreună, Astra şi Dinamo! Roş-albaştrii au o balanţă cât de cât echilibrată, în timp ce Craiova a fost clar dezavantajată, iar în aceste două etape din 2018 n-a primit 3 penalty-uri clare, în meciurile cu Dinamo şi Sepsi. 

Raportul erorilor la echipele din prima jumătate

CLUB PRO CONTRA

  • CFR 13 7
  • Astra 7 1
  • Dinamo 6 3
  • FCSB 8 7
  • Craiova 8 12
  • Botoșani 4 8
  • Viitorul 2 8
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.