Altele

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ // FOTO Performanță SENZAȚIONALĂ pentru Raluca Strămăturaru: locul 7 în finala probei de sanie de la Jocurile Olimpice

+6 Foto
FOTO: REUTERS

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 13 February 2018

Săniera Raluca Strămăturaru, 32 de ani, a încheiat finala individuală feminină din proba de sanie de la Jocurile Olimpice de Iarnă pe locul 7. 

  • Este cea mai bună performanță a României la Jocurile Olimpice de Iarnă, din 1994 încoace, atunci când Ioan Apostol și Liviu Cepoi au încheiat finala în proba de dublu sanie pe locul 6!

Performanță istorică pentru România!

Românca a bifat cel mai important rezultat al României din ultimii ani la Jocurile Olimpice de Iarnă. Strămăturaru a obținut cea mai bună performanță a României din 1994 încoace.

În 1994, tot la sanie, Ioan Apostol și Liviu Cepoi au încheiat finala în proba de dublu pe locul 6. Cu o Olimpiadă înainte, aceiași doi s-au clasat pe locul 4 în aceeași probă.

Tot în 1994, Mihaela Dascălu a terminat pe locul 8 în două probe la patinaj viteză, la 1.500 m și 3.000 m. În 1998, la Nagano, Eva Tovalfi a ocupat locul 11 la biatlon!

De atunci, cea mai bună clasare a României a fost la Vancouver. În 2010: un loc 11 la biatlon obținut tot de Eva Tofalvi. Am avut și un loc 11 la bob, reușit de Nicolae Istrate și Florin Cezar Crăciun. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.