Liga 1

Cifrele o arată: Dică, cel mai bun antrenor din Liga 1 » Detaliul cu care tehnicianul stelist își surclasează rivalii

FOTO: Cristi Preda

Articol de Liviu Manolache  —  marţi, 20 februarie 2018

Trupa lui Nicolae Dică a bifat încă o partidă în care a reușit să puncteze în clasament deși era condusă la finalul primelor 45 de minute. FCSB e de departe cea mai bună din Liga 1 la acest capitol.  

Derby-ul de duminică cu Dinamo, 2-2, a fost încă o probă de caracter din partea roș-albaștrilor. FCSB a fost din nou condusă la pauză, ca în foarte multe partide de pe parcursul acestui sezon, însă a reuşit să revină şi să evite înfrângerea.

A fost al 6-lea meci, dintr-un total de 7, în care Dică a izbutit să remonteze pe parcursul reprizei secunde. Într-un asemenea mod a câştigat 6 puncte, iar jumătate dintre ele sunt în derby-urile cu CFR, de la București și din Gruia, şi în cel de acum cu Dinamo.

Au mai existat şi alte jocuri în care FCSB a fost condusă în Liga 1, iar elevii lui Dică nu doar că n-au pierdut, dar au câştigat: 2-1 cu Chiajna şi Juventus, ambele în deplasare!

La fel şi în Europa

Nu e o întâmplare ceea ce a reuşit FCSB în Liga 1, fiindcă există acelaşi tip de argumente şi în confruntările din Europa League. La Bucureşti, cu Plzen, în turul 3 din Champions League, Gnohere şi compania au revenit după ce au fost conduşi de două ori de cehi.

Apoi, la fel s-a întâmplat şi în Elveţia, cu Lugano. Elveţienii au deschis scorul, la pauză a fost 1-0, dar FCSB a întors şi a câştigat graţie golurilor marcate de Budescu şi Morais.

20
din cele 21 de meciuri în care FCSB a condus la un moment dat pe tabelă s-au terminat cu victorie pentru roş-albaştri. Excepţia a fost returul cu Beer Sheva, 1-1

Şi Mangia ştie să întoarcă

Craiova e şi ea specialistă la întors rezultate defavorabile la pauză. Mangia a reuşit să ia 5 puncte din astfel de situaţii: 1-1 cu Astra, 2-2 cu Dinamo, 3-1 cu Viitorul. Restul jocurilor de acest fel au însemnat înfrângeri: 1-2 cu CFR, 2-5 cu FCSB şi 0-1 cu Botoşani.

La polul opus în acest clasament e Sepsi: a fost condusă de 10 ori la pauză şi în toate aceste jocuri rezultatul final a fost defavorabil trupei din Sf. Gheorghe. 

Dan Petrescu a pierdut mereu

Lider în clasamentul la zi, CFR n-a ştiut însă să gestioneze niciunul dintre meciurile în care a fost condusă la pauză. S-a întâmplat de 3 ori şi de fiecare dată a pierdut jocul. La Timişoara a fost 2-0 la pauză pentru gazde, care s-au impus şi la final, 4-3.

Apoi, la Viitorul, a fost 1-0, scor stabilit încă din prima repriză, iar la Craiova a fost 1-0, apoi 2-1! În aceeași situație sunt Dinamo şi Astra, care au pierdut toate jocurile în care au fost conduse la pauză: 3 din 3 în dreptul fiecăreia!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.