Liga 1

Careu de aşi

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roş-albii au de unde alege, mai trebuie doar ca atacanţii, Dănciulescu, Bratu, Miranda şi Zicu, să fie eficienţi

Plecarea lui Claudiu Niculescu nu a slăbit compartimentul ofensiv, ba, mai mult, bătaia pentru un loc în avanposturi este foarte aprigă. Transferul lui Osvaldo Miranda, pentru două milioane de dolari, şi revenirea lui Ianis Zicu, după cinci luni de absenţă, cauzată de o operaţie la genunchiul stîng, au întregit numărul oamenilor de gol, pe lîngă Dănciulescu şi Florin Bratu. Ultimii doi sînt golgeterii toamnei la Dinamo, "Danciu" cu 13 reuşite şi "Bratone" cu 9.


Ce se observă? Nou-venitul Miranda (23 de ani) a demonstrat că posedă calităţi, dar mai are nevoie de timp pentru a se integra. Plus că trebuie să se pună la punct la capitolul comunicare în teren, cel mai mare impediment pentru argentinian în acest moment. Zicu şi-a revenit treptat-treptat, are curaj, dribling, pasă decisivă, ceea ce i-a lipsit în toamnă lui Dinamo, şi a avut evoluţii apreciate în turneul de pregătire din Antalya. Un plus pentru internaţionalul de 24 de ani este că poate evolua atît în atac, cît şi în linia mediană, în partidele din Turcia el jucînd cel mai des pe postul de mijlocaş dreapta. De altfel, staff-ul tehnic speră ca machedonul să fie recuperat integral pînă la începutul campionatului pentru a-l arunca în luptă din prima rundă.

"E foarte greu să revii la un nivel înalt după accidentare, dar voi trage tare pentru a juca meci de meci la Dinamo şi pentru a prinde un loc la Euro"
Ianis Zicu

"Tot timpul s-a dorit mult de la mine şi vreau să nu-i dezamăgesc pe cei care îmi acordă încredere. Sper să înscriu multe goluri pentru Dinamo"
Florin Bratu

"Nu-mi doresc să plec de la Dinamo, eu sînt trup şi suflet pentru acest club şi voi da totul ca să ajungem în Champions League"
Ionel Dănciulescu

"Mi-am luat în serios tricoul cu numărul 9. Am venit aici ca să fiu golgeter, un fotbalist de bază, un idol de care să vorbească lumea cu respect"
Osvaldo Miranda

VIITORUL
Doi vin din spate

Dinamoviştii au şi variante de avarie în cazul în care unul dintre Dănciulescu, Zicu, Bratu sau Miranda se va accidenta sau va fi suspendat în campionat. Marius Alexe (17 ani, două goluri în toamnă în 10 meciuri la Dinamo II) abia a fost promovat la prima echipă, staff-ul tehnic apreciindu-i evoluţiile din amicale şi modul în care se pregăteşte. Liviu Ganea (20 de ani, două goluri în 4 meciuri la Dinamo II) a cochetat în permanenţă cu lotul primei echipe, dar, de la promovarea lui Alexe, el a fost trimis din nou la Dinamo II. Alexe rămîne favorit să prindă lotul echipei mari în caz de urgenţă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.