Diverse

Ministrul transporturilor face un anunț important legat de organizarea CE 2020: "Nu concep asta"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 21 februarie 2018

Lucian Șova, ministrul transporturilor, a anunțat miercuri, în Parlament, că nu își imaginează nicio clipă ca Bucureștiului să-i fie anulat dreptul de a organiza Campionatul European din 2020 pentru că nu are o legătură de cale ferată între Otopeni și București.

"Înainte de 2020, de Campionatul European, vom avea o legătură între Bucureşti şi Otopeni, alta decât rutieră. Studiul de fezabilitate privind modernizarea şi extinderea liniei de cale ferată este pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) astăzi. Vom parcurge procedurile legale.

Am cerut companiei de infrastructură să se uite cu atenţie la posibilitatea ca totuşi, in extremis, să poată interveni cu resurse proprii în dezvoltarea şantierului şi atingerea acestui obiectiv. Nu concep ca până în 2020, la Campionatul european, să nu existe legătură pe calea ferată între Otopeni şi Bucureşti", a declarat ministrul transporturilor, Lucian Şova.

În plus, Bucureștiul e obligat să construiască Magistrala 6 de metrou care să lege Capitala de aeroportul Otopeni, pentru a putea organiza cele 4 meciuri de la Campionatul European din 2020.

La finalul anului trecut, Felix Stroe, fostul ministru al transporturilor, declara într-o şedinţă de guvern că magistrala M6 de metrou (1 Mai-Otopeni) „va fi finalizată cu siguranţă până în anul 2020“.

România va găzdui patru partide de la Campionatul European de fotbal din 2020, pe Arena Națională: trei în grupe și una în optimile de finală.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.