Tenis

VIDEO Incidentul provocat de Wozniacki în meciul cu Niculescu, din nou în prim-plan » New York Times e de partea danezei: "Acest fenomen trebuie oprit"

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 22 februarie 2018

Întrebat de David Law, reporterul BBC, despre faptul că daneza Caroline Wozniacki s-a plâns în timpul meciului de zgomotele scoase de Monica Niculescu, jurnalistul New York Times Christopher Clarey este de partea liderului WTA.

Americanul consideră că acest tip de reacții este deranjant pentru jucătoare și că Federația Internațională ar trebui să ia măsuri mai drastice.

"Este o problemă mai veche. Știu că WTA a încercat în urmă cu ceva timp să discute cu junioarele și să oprească acest fenomen. Li s-a spus că în viitor nu trebuie să mai existe așa ceva. Dar uite că a venit Aryna Sabalenka. Se pare că ea nu a primit această înștiințare.

Sunt convins că poate fi o temă sexistă. Sunt și mulți bărbați care fac zgomote, dar majoritatea se plâng de fete. Dacă nu se face ceva, subiectul o să fie mereu în prim-plan. Sper ca generația viitoare să înceteze cu asta. ITF trebuie să lucreze pentru a opri fenomenul, care afectează adversarul, atât în circuitul feminin, cât și în cel masculin", a spus Christopher Clarey pentru The Tennis Podcast.

 Ce s-a întâmplat

Monica Niculescu a pierdut pe 15 februarie în optimile de la Doha cu liderul mondial Caroline Wozniacki, 27 de ani, 5-7, 1-6.

Dar ceea ce s-a întâmplat în primul set al disputei a fost inconfortabil pentru jucătoarea noastră. La 4-4, după ce Monica a revenit de la 1-4, Caroline s-a dus la arbitru și i-a reproșat faptul că Monica Niculescu țipă prea tare în timpul punctelor, atunci când pe loviturile ei, dar și pe cele ale danezei,  și a imitat-o pe jucătoarea noastră.

"Doar așa poate câștiga. Nu este normal. Nu cumva scrie în regulament că nu ai voie să faci zgomote când adversara lovește?", i-a spus Caroline arbitrului. Arbitrul i-a spus danezei să continue jocul. "Asta e opinia ta. Eu consider că ea așa joacă și că nu e nicio problemă".

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.