Europa League

VIDEO Bâte de lemn, boxuri pumnal și crose extensibile la Bilbao! Un polițist a murit în mijlocul incidentelor violente dintre fanii basci și ruși » Imagini teribile

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday, 23 February 2018

Inocencio Arias García, 50 de ani, agent al poliției locale, a făcut stop cardiorespirator lângă stadionul San Mamés, înaintea meciului pierdut de Bilbao contra celor de la Spartak Moscova, scor 1-2, și a decedat la spitalul Basurto.

Violența a atins cote extreme. Se știa că Bilbao va fi asediat de ultrașii lui Spartak, dar nimeni nu i-a oprit la graniță. Iar huliganii moscoviți au declanșat incidente violente, ciocnindu-se cu fanii radicali ai lui Athletic.

Încă de după-amiază, agenții Ertzaintza (poliția locală) confiscaseră bâte de lemn, bare extensibile și boxuri pumnal. Degeaba. Seara, înaintea meciului, rușii au atacat cu crose de golf, pietre și sticle. Și nu doar atât. Au început să lanseze rachete, torțe și focuri de artificii.

Bascii au răspuns și a fost război lângă stadionul San Mamés. Polițiștii, la mijloc. Unuia dintre ei, Inocencio Arias García, 50 de ani, i-a cedat inima, când artificiile au explodat în preajma lui. A făcut stop cardiorespirator și, deși a fost resuscitat, a decedat la spitalul Basurto.

Pentru García, se va ține un minut de reculegere la fiecare meci jucat în Spania în acest week-end. 5 persoane au fost arestate după incidentele de joi seară (patru ultrași ruși și unul iberic).

2.500 de fani rușiau fost joi la Bilbao pentru meciul din Europa League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.