CM 2018

Islandezii vor să invadeze Rusia » Cerere de bilete impresionantă a fanilor nordici pentru Campionatul Mondial

Articol de Alexandru Stănilă  —  vineri, 23 februarie 2018

După ce naţionala Islandei a impresionat la Euro 2016, unde a reuşit prima calificare din istorie la un turneu final şi a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei, nordicii şi-au asigurat biletele şi pentru Campionatul Mondial din acest an, iar fanii acestora vor să ia cu asalt Rusia.

Berglind Asgeirsdottir, ambasadorul Islandei în Rusia, a anunţat că peste 66.000 de suporteri islandezi au făcut cereri de bilete pentru turneul final din această vară, adică aproximativ 20% din populaţia ţării cu doar 335.000 de locuitori la recensământul din 2016.

"Islanda s-a calificat la Campionatul Mondial pentru prima dată în istorie, iar noi suntem într-o legătură permanentă cu autorităţile ruse. Imaginaţi-vă doar atât: Aproximativ 20% dintre cetăţenii islandezi au trimis solicitări pentru a obţine bilete la Campionatul Mondial! Acest lucru arată un interes masiv. Suntem mândri să participăm aici şi să fim ţara cu cea mai mică populaţie din istoria competiţiei", a declarat ambasadorul, potrivit presei islandeze.

Naţionala condusă de Heimir Hallgrímsson a obţinut calificarea la Campionatul Mondial, după ce a încheiat pe prima poziţie grupa I a preliminariilor, din care mai făceau parte Croaţia, Ucraina, Turcia, Finlanda şi Kosovo.

"Vikingii" au fost repartizaţi în grupa D la turneul final din Rusia, care va debuta pe 14 iunie, alături de Croaţia, Argentina şi Nigeria.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.