Liga 1

Iorgulescu iese la atac! Replici pentru Hagi și Dan Petrescu: "Așa a câștigat campionatul!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 27 februarie 2018

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, și Gică Hagi, managerul tehnic de la Viitorul, au criticat de-a lungul acestui sezon decizia LPF de a înjumătăți punctele în play-off. I

În conferința de presă de azi, Gino Iorgulescu, președintele LPF, a avut o replică pentru cei doi, spunând că decizia a fost luată de cluburi, după propunerea făcută de deținătorul drepturilor TV.

Iorgulescu nu exclude însă pe viitor o schimbare a calendarului competițional, în sistem primăvară - toamnă, după o propunere a lui Ionuț Lupescu!

"Nu am discutat despre problema înjumătățirii punctelor. Pe viitor facem ce votează Adunarea Generală a Ligii. Adunarea a votat acest sistem, după ce televiziunile au propus. Poate dacă nu mai este acest sistem, banii din drepturile TV vor fi mai puţini. Înjumătățirea s-a făcut pentru că distanțele dintre echipe se vor restrânge. Dacă o echipă intră cu 20 de puncte avans în play-off, nu ştiu dacă mai poate pierde campionatul.

Dacă așa s-a votat, se va juca așa până la finalul actualului contract pentru drepturile TV. Vom vedea ce va fi după. Dacă se propune, noi executăm.

Dan Petrescu a fost informat înainte să semneze cu o echipă din România. Știa cum e sistemul. Gică Hagi a fost la TAS și a câștigat campionatul după acest sistem. Sunt subiectivi. Fiecare vorbește în funcţie de interesele pe care le are.
pe viitor facem ce vor cluburile", a declarat Gino Iorgulescu la conferința de presă.

"În Liga 1, un sistem cu propune Lupescu (n.r. primăvară - toamnă) ar putea fi bun. Echipele ar fi în formă maximă în cupele europene, iar în perioada decembrie - martie, echipele ar fi în pregătire în străinătate. Ar fi o idee bună. Dacă s-ar juca vara, la 35 de grade, meciurile ar trebuie să se joace seara, de la 21 sau 22"Gino Iorgulescu

Citește și: Victorie doar pe jumătate pentru Becali » Iorgulescu a anunțat azi o măsură importantă: "Propunerea FCSB a fost votată în Adunarea Generală"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.