Liga 1

Ce s-a întâmplat ultima oară când în Liga 1 au fost aduși arbitri străini

"Centralul" neamț Deniz Aytekin în 2012, lângă Felice Piccolo, în CFR - Steaua / FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 28 februarie 2018

LPF a decis că partidele din Liga 1 pot beneficia de brigăzi străine de arbitri, însă condiția este ca ambele combatante dintr-un meci să își dea acordul. 

Cinci cluburi au votat împotriva propunerii de a importa brigăzi în etapele decisive din ultima parte a sezonului. Din play-off sunt contra Astra și CFR Cluj, formațiile care au beneficiat de cele mai multe greșeli, plus Viitorul.

FCSB n-a fost avantajată

Arbitri străini au mai fost aduși în Liga 1 și în sezonul 2011-2012. CFR a câștigat campionatul atunci și FCSB, care ceruse și în acel moment brigăzi din afară, a învins într-un meci din patru când a avut străini la centru. În campionatul următor, 2012-2013, au venit iar centrali din afara țării și roș-albaștrii au luat titlul. Aceea e cea mai recentă stagiune în care LPF a importat brigăzi.

Un străin a  decis un titlu

Arbitri străini au fost implicați hotărâtor în deznodământul unui sezon în urmă cu 9 ani. Unirea Urziceni a devenit campioană în 2009 mai ales datorită unei victorii contra lui Dinamo, scor 1-0. Pentru că se apropia finalul sezonului și lupta pentru titlu era încinsă, cluburile au solicitat arbitri străini, o idee apărută din nou acum.

În Bărăgan, a fost delegat Muniz Fernandez, care i-a anulat un gol lui Dănciulescu pentru fault în atac. Le-a refuzat dinamoviștilor și o lovitură de pedeapsă. "Câinii" au protestat după meci și au amintit ani la rând de acel episod, în care consideră că li s-a furat trofeul. Gică Popescu, prieten cu Dan Petrescu, ar fi fost amic și cu Muniz și așa s-ar fi făcut legătura dintre iberic și Urziceni.

Citește și: Favorita arbitrilor nu vrea "cavaleri" străini! Propunerea FCSB a căzut la vot

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.