Stranieri

Mesaj dur pentru Alex Maxim la Mainz: "Nu e suficient de bun. Nici măcar pentru banca de rezerve"

Alexandru Maxim (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Aurelian Botezatu  —  Thursday, 01 March 2018

Alexandru Maxim, 27 de ani, nu mai prinde lotul la Mainz de 3 etape, iar Gazeta a aflat de la reporterii tabloidului Bild că el nu reușește să-l convingă pe antrenor în pregătiri.

Alexandru Maxim a atins cel mai de jos punct al carierei sale în Bundesliga. În vară era considerat cel mai important transfer al Mainzului, iar antrenorul Sandro Schwarz îl vedea noul său decar. Acum a ajuns un oarecare în lotul roș-albilor. De trei etape nu mai prinde lotul, ceea ce nu i s-a întâmplat nici măcar în cei patru ani și jumătate zbuciumați petrecuți la VfB Stuttgart (ianuarie 2013 - iunie 2017)!

A dispărut din 3 februarie

Ultima apariție în Bundesliga, Alex a bifat-o pe 3 februarie, cu Bayern (0-2): 57 de minute, nota 4 (suficient) în tabloidul Kicker sportmagazin. De atunci, a dispărut pur și simplu de pe foile de joc. Să fie accidentat? O fi având vreo problemă personală? Să fi intrat în conflict cu șefii clubului, mai ales că s-a scris că ar putea fi vândut? Contactați de Gazetă, Peter Dorr și Manfred Schaefer, reporterii de la Bild care relatează despre FSV Mainz, susțin că nu e nimic din toate astea.

Antrenorul n-are presiunea fanilor

"Maxim se pregătește, zi de zi, cot la cot cu ceilalți. Însă pur și simplu, nu este suficient de bun pentru a intra în vederile antrenorului. Nici măcar pentru banca de rezerve", a fost mesajul lor. La Stuttgart, poate și pentru că era foarte iubit de fani, Alex a fost scutit de o asemenea umilință pe termen lung. Însă la Mainz, antrenorul n-are această presiune. Cine-l convinge în antrenamente, joacă. Cine nu, poate lua loc chiar în tribună. Cazul mijlocașului de 27 de ani, care după 24 de etape scurse, din 34, poate vorbi deja despre un sezon ratat. Încă unul! 

3 milioane de €a costat-o pe Mainz transferul lui Maxim de la Stuttgart, în vara lui 2017

3,86e media notelor lui Maxim în bisăptămânalul Kicker. Adică "suficient", în condițiile în care 1 e calificativul maxim și 6, minim

CONTRACTUL LUI MAXIM

  • 4 ani e durata acordului încheiat de Maxim cu Mainz 05 în vara lui 2017
  • 1,5 milioane de euro pe an e salariul mijlocașului de 28 de ani

CIFRELE LUI MAXIM ÎN 2017-2018

  • 16 apariții are românul în Bundesliga, din 24 posibile. A jucat per total 763 de minute (în medie 47 pe meci)
  • 1 gol și două pase decisive a dat "tricolorul" în campionat
  • 4 partide a bifat Alex în Cupa Germaniei. Niciuna cap-coadă

Și la națională e pe dinafară

Maxim are 32 de selecții în reprezentativa României, ultima pe 4 septembrie 2017, la 0-1 cu Muntenegru în preliminariile CM 2018. După acea partidă, Christoph Daum a fost înlocuit de Contra pe bancă. Însă "Guriță" nu l-a mai convocat pe Alex pentru niciunul din ultimele 4 meciuri ale anului. O explicație n-a oferit, dar se crede că n-a vrut să riște un alt scandal cu fanii, pe care mijlocașul îi înjurase, făcându-le semn să tacă, în urma golului marcat pe Național Arena, cu Armenia (1-0). 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.