Cupa Romaniei

VIDEO + FOTO » RUȘINE ISTORICĂ! FCSB e OUT din Cupă după ce a fost umilită de AFC Hermannstadt, 0-3 » Niciodată nu li s-a mai întâmplat așa ceva roș-albaștrilor!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 01 martie 2018

AFC Hermannstadt a umilit-o pe FCSB, 3-0, și s-a calificat în semifinalele Cupei României.

Niciodată în istoria FCSB, roş-albaştrii nu au pierdut pe teren un meci de cupă în faţa unei formaţii din ligile inferioare la mai mult de două goluri difrenţă. Există în palmaresul steliştilor un 0-3 cu Unirea Alba Iulia în 1990/1991, dar acel rezultat a fost stabilit la masa verde, după ce la finalul celor 90 de minute tabela arăta scorul de 1-1.

AFC Hermannstadt - FCSB 3-0
Au marcat:
Rusu 12' 63', Blănaru 30'- VIDEO
Cartonaș roșu:
Ov. Popescu 74'

Echipa lui Alexandru Pelici, aflată pe locul 2 în Liga a 2-a, a început excelent meciul, având două ocazii la poarta lui Bălgrădean. În minutul 12, Bogdan Rusu a deschis scorul după o gafă a lui Mihai Bălașa. Fundașul stelist a încercat să preia o minge la 20 de metri, dar a greșit, iar Rusu i-a furat mingea, a intrat în careu, l-a driblat pe Larie și a marcat cu un șut la colțul lung.

Jocul excelent al sibienilor a continuat. În minutul 30, Blănaru a majorat scorul. Acesta a plecat dintre fundașii centrali ai FCSB-ului, a scăpat singur cu portarul stelist și a marcat cu un șut de la 35 de metri.

În minutul 35, centralul Cătălin Popa a dictat penalty pentru FCSB, după un henț, dar a întors decizia, după intervenția asistentului. (Detalii aici)

După pauză, tot echipa lui Pelici a jucat mai bine și a dominat jocul. În minutul 62, Bogdan Rusu a marcat cu capul, din 7 metri, după un corner. În minutul 74, FCSB a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Ovidiu Popescu, pentru două galbene. Până la final, steliștii nu au putut reduce din diferență, iar AFC Hermannstadt a încercat fără succes să majoreze scorul.

AFC Hermannstadt este a doua echipă care se califică în semifinalele Cupei României, după Gaz Metan, care a trecut de Astra, 1-0. CSU Craiova - Dinamo, pe 6 martie, și FC Botoșani - CSM Poli Iași, 13 martie, sunt celelalte două sferturi.

Echipele de start:

AFC Hermannstadt: Cabuz - A. Coman, Pîrvulescu, Ionuţ Stoica, Tătar - Danci, Dîlbea - Petrescu (Lupu 68'), Blănaru (Târnovan 82'), Hergheligiu(Neagu 85') - Rusu 
Rezerve: Bauman, Crişan, Boboc, Stancu
Antrenor:
 Alexandru Pelici

FCSB: Bălgrădean - A. Jorge (Ianis Stoica 66'), Larie, Bălașa, Filip - Ov. Popescu, Nedelcu (Gnohere 46') - Man, Budescu, Fl. Coman - Fl. Tănase
Rezerve: A. Vlad, Horsia, Cană, Dinu, R. Ion
Antrenor: 
Nicolae Dică

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.