Florin Bratu nu a preluat doar postul vacant după demiterea predecesorului său, ci și remunerația fostului antrenor al ”câinilor”.
Dinamo l-a sacrificat pe Vasile Miriuță, 49 de ani, și-a mizat pe Florin Bratu, 38 de ani, să readucă echipa pe linia de plutire după ratarea play-off-ului. Noul antrenor n-a luat doar postul rămas liber după mazilirea lui "Tati", ci și grila de salarizare a celui plecat.
Astfel, "Mitraliera" a ajuns să aibă cea mai mare remunerație personală de când a îmbrățișat meseria de antrenor. El câștigă 7.000 de euro pe lună, exact cât avea și Miriuță.
A crescut cu fiecare an
Anul trecut, când era antrenorul juniorilor A, cu care a ieșit campion și a dus formația în Youth Champions League, Bratu avea doar 1.500 de euro pe lună. Ulterior, când a ajuns angajatul FRF, la "naționala" Under 18, Florin câștiga echivalentul a 2.500 de euro pe lună. Dacă mariajul dintre antrenor și echipă va funcționa la parametri optimi, atunci la vară Bratone își va putea renegocia contractul. Ceea ce s-a întâmplat și în cazul lui Cosmin Contra în sezonul precedent, când a preluat formația de pe loc de play-out și-a încheiat pe podium.
8 fotbaliști sunt mai bine plătiți
În prezent, salariul tehnicianului dinamovist este cel mai mare din play-out, dar de-abia prinde top 5 în Liga 1. Dan Petrescu, Nicolae Dică, Edward Iordănescu și Devis Mangia sunt mai bine remunerați decât el. În condițiile în care Gheorghe Hagi este și patronul Viitorului și al Academiei ce-i poartă numele și nu e propriul salariat. Oricum, mai mulți elevi ai săi sunt mai bine plătiți decât Florin.
Number one este Adam Nemec, cu 11.000 de euro pe lună, urmat de Gabriel Torje, Sergiu Hanca, Ivan Pesici, Giorgos Katsikas, Dan Nistor, Diogo Salomao și May Mahlangu care câștigă, fiecare, între 8.000 și 10.000 de euro pe lună. Bratu este fix la nivelul lui Antun Palici! Croatul pe care a promis să-l revitalizeze în termen de două săptămâni.
12.500 de europe lună era salariul lui Contra la Dinamo, după ce i-a fost mărit la finalul sezonului în care a dus echipa pe locul 3 în clasament și a câștigat Cupa Ligii
8 mii de euro a fost salariul lui Contra în primăvara anului trecut, până când a dus echipa pe podiumV
15 mii de euroa fost salariul lui Ioan Andone în ultimul său mandat în Ștefan cel Mare
Top 3 salarii în Liga 1
Dan Petrescu (CFR Cluj) | 400.000 de euro |
Nicolae Dică (Steaua) | 100.000 de euro |
Edward Iordănescu (Astra) | 96.000 de euro |
Își iau psiholog
Dinamo a mai avut psiholog, de obicei apela la un asemenea specialist imediat după ce rata un titlu de campioană în perioada dinaintea "erei Ionuț Negoiță". Florin Bratu a mărturisit la DigiSport: "I-am antrenat în aceste zile pe băieți și mi s-au spovedit. Orice om are și o latură sensibilă. O să discut mult cu jucătorii. Au venit și au vorbit cu mine, să-și spună păsurile". Antrenorul a fost de acord cu aducerea unui specialist în domeniu: "Psihologul cel mai bun de la echipă trebuie să fiu eu. Acum nu avem psiholog, dar vom angaja. Eu trebuie să știu cel mai bine ce are fiecare de spus. Sunt jucători cu capul în pământ la discuții. Până nu vin cu plăcere la antrenament, nu pot face nimic. Dar vom rezolva și asta, vor veni cu plăcere la pregătiri".
Banderola unui fost coechipier
Sergiu Hanca este oficial căpitanul "câinilor", dar cum a fost rezervă în ultimele trei meciuri oficiale, banderola a trecut pe brațul lui Dan Nistor. Sosirea lui Florin Bratu ar putea impune un nou căpitan. Fostul coleg al atacantului din perioada 2008-2010, Gabriel Torje. Tânărul antrenor a explicat: "Da, Torje e o solutie. E unul din liderii echipei, e un jucător pe care mă bazez, alături de ceilalți. Are dorință și sper ca jucătorii tineri din lot să ia din ambiția și experiența lui".
Pesici, ca-n Siberia
Sosit în această iarnă în "haită", croatul Ivan Pesici a fost printre puținii jucători care au dat randament în startul anului competițional. Fotbalistul a expus pe social media o fotografie în care le prezintă propriilor fani outfit-ul de iarnă (foto) în aceste zile extrem de friguroase din București.
{{text}}