Liga 1

INTERVIU EXCLUSIV "Avem soluții, Tati" » 3 dezvăluiri devastatoare din interiorul lui Dinamo! Alibiuri peste alibiuri, de ce au plecat jucătorii-cheie și dezastrul provocat de Miriuță

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 01 martie 2018

Președintele dinamovist Alexandru David a făcut o analiză dură și rece EXCLUSIV în GAZETA de astăzi despre factorii ce-au scos-o pe Dinamo din play-off.

Sunt arătați cu degetul Adrian Mutu, Cosmin Contra și Vasile Miriuță, printre alții, se motivează transferurile, se dau răspunsuri pentru eșecul istoric.

Prima greșeală, în vară: Mutu și Contra

"Am greșit pentru că am mers exclusiv pe mâna antrenorului Cosmin Contra și a directorului general din acea perioadă, Adi Mutu, renunțând la regulile de organizare, care până atunci funcționaseră, cu un procent destul de mare de reușită. Așa au apărut în ecuație jucători ca Albin, ca Bokila, așa l-am dat pe Nistor sau am renunțat la niște jucători ca Busuladzici sau Bumba. Dar având în vedere performanța reușită în sezonul trecut și susținerea uriașă de care beneficiau cei doi am mers sută la sută pe mâna lor";

Plecările girate de Miriuță: "Avem soluții, Tati"

"Toate plecările au fost făcute cu acordul antrenorului nou, Vasile Miriuță. Dacă nu era de acord, de ce nu a spus public atunci?! Dimpotrivă, fiecare plecare era acompaniată de fraze: "Avem soluții, Tati...". Așa cum în momentul preluării echipei, după plecarea lui Contra, noul staff a dat asigurări că la valoarea lotului care există nu sunt probleme cu îndeplinirea obiectivului, adică play-off-ul. Fie că s-au numit Mutu, Contra sau Miriuță, au avut mână liberă să facă performanță sportivă și au spus că o fac și că-și asumă acest lucru. Dacă ieșea bine, era meritul lor. Acum, că a ieșit prost, e vina lui Negoiță și a conducerii";

Monroy, Nedelcearu, Steliano filip, Dan Nistor

"Scurt și pe rând: Anton a vrut foarte mult să plece și, în momentul în care l-am luat pe Monroy, am primit asigurări că acesta este un înlocuitor peste valoarea celui plecat. Aduceți-vă aminte declarațiile: "Cel mai bun din pregătire" și "Xabi Alonso". Nascimento a plecat, a venit Nistor. Tot turul s-a vorbit cât de mult s-a greșit cu acest schimb.

Acum, am reparat. Steliano Filip, pe lângă faptul că voia să plece de ani de zile, să nu uităm că după episodul de la Piatra Neamț se cerea în unanimitate excluderea din lot sau renunțarea la acest jucător. Dacă vreți să judecăm, haideți să judecăm cu toate cărțile pe masă, sincer! Unde mai pui că, în afara lui Torje și Palici, la care știți cum a fost situația, toți jucătorii au prins întreg stagiul de pregătire, asta ca să mai demontăm și alibiul transferurilor făcute târziu. Banii, unde sunt banii?

Plecarea lui Nedelcearu a fost un alt alibi. Am vorbit punctual cu Vasile Miriuță. L-am întrebat, mi-a răspuns: "Dă-l! Oricum, nu pot să-l bag cu Steaua, că nu-i stă mintea la fotbal, vrea mult să plece". Și așa era. A stat o zi întreagă la mine la birou sperând la acest transfer. Nu Nedelcearu ne-a lipsit nouă în Derby sau cu Astra. Păi, era 2-0 în minutul 84 cu Steaua, dacă era Nedelcearu nu mai făcea Miriuță schimbările pe care le-a făcut?"

Citește un interviu SENZAȚIONAL numai în Gazeta Sporturilor de astăzi sau pe platforma Gazeta Digitală! Ce buget a avut anul acesta Dinamo, mesaj pentru fani și ce urmează pentru club! Numai la chioșcuri sau pe Gazeta Digitală!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.