Liga 1

Dan Petrescu greșește când îl acuză pe Becali! CFR are cele mai multe penalty-uri gratuite

+4 Foto
Deac a obţinut 3 penalty-uri, inclusiv în meciul cu Dinamo, în timp ce specialist la FCSB e Tănase, care a scos 5 de 11 metri

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday, 05 March 2018

Deşi raportul loviturilor de la 11 metri de care au beneficiat CFR și FCSB e egal, 9-9, clujenilor le-au fost făcute cadou 3 astfel de faze decisive, în timp ce trupa lui Dică a primit una singură nemeritată.

Are sau nu are dreptate Dan Petrescu atunci când arată cu degetul înspre FCSB, echipă pe care o acuză că n-are dreptul să conteste arbitrajele fiindcă a câştigat multe puncte din penalty-uri?

"Principalul" CFR-ului nu susţine că respectivele lovituri de pedeapsă ar fi fost incorect acordate, ci face doar trimitere la modul în care a câştigat Steaua anumite puncte. Plecând de la această polemică între rivalele la titlul de campioană,

Gazeta face astăzi o analiză în detaliu în privinţa penalty-urilor pe care cele două formaţii le-au primit pe parcursul celor 26 de etape.

FCSB SAU CFR? Care a fost avantajată:

- Le-au pus-o pe var cel mai des
Din perspectiva cantităţii, CFR şi FCSB sunt la egalitate perfectă. Fiecare dintre ele a beneficiat de câte 9 penalty-uri. Sunt pe primul loc în topul tuturor grupărilor de Liga 1. Singura care n-a bătut nicio lovitură de la 11 metri până acum e Gaz Metan Mediaş.

- Clujul primește ajutorul în deplasare, FCSB acasă
CFR a primit 9 penalty-uri în 9 meciuri, în timp ce FCSB tot 9, dar în 8 partide. Există diferenţe majore în comparaţia "penalty-uri primite în meciuri acasă vs meciuri în deplasare". Clujenii au avut mingea pe punctul cu var în 4 jocuri pe teren propriu şi la nu mai puţin de 5 afară. În schimb, la FCSB raportul e cu totul altul: 6 meciuri acasă cu penalty şi doar două afară!

- Cât le-a fost de util
Foarte echilibrată e balanţa în ceea ce priveşte momentele în care s-au acordat penalty-urile. CFR a beneficiat de 11 metri în 8 din 9 cazuri la scorul de 0-0 sau de 1-0, deci când disputa era foarte echilibrată. Cam la fel stau lucrurile şi la FCSB: în 7 din cele 9 situaţii penalty-ul a fost dictat în favoarea roş-albaştrilor la scorul de 1-0, 0-0 sau 0-1. Ajutoare care se simt.

- Câte s-au dat greșit
O treime dintre penalty-urile CFR au venit după decizii greşite: cu Dinamo, cu Iaşi şi cu Chiajna, în timp ce un singur 11 metri de care a beneficiat trupa lui Dică a fost acordat eronat de arbitrul de centru

- Cine știe să profite
Toate cele 9 meciuri în care clujenii au avut penalty au fost câştigate de trupa lui Dan Petrescu, în vreme ce roş-albaştrii nu stau atât de bine. Au câştigat 6 din cele 8 meciuri în care au avut 11 metri, iar două s-au terminat la egalitate. 

5 este numărul meciurilor în care CFR Cluj a primit penalty la 0-0 și de fiecare dată a reușit să deschidă scorul

6 jucători clujeni au scos penalty-uri pentru CFR în actualul sezon: Deac (3), Păun, A. Mureșan, Omrani, Nistor şi Ţucudean (fiecare câte 1)

1 penalty a fost acordat pentru CFR Cluj după un henț făcut de jucătorii adverşi: Nedelcearu în etapa a 5-a

3 este numărul meciurilor în care FCSB a primit penalty la 0-0, și de fiecare dată a reușit să deschidă scorul, și de alte două ori în momentul în care era condusă

3 jucători ai vicecampioanei au scos penalty-uri pentru FCSB în actualul sezon: Fl. Tănase (5), Ov. Popescu și Budescu (fiecare câte 1)

2 penalty-uri au fost acordate pentru FCSB după un henț făcut de jucătorii adverşi: Tiago în etapa a 5-a și Mitici în etapa a 10-a

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.