Stranieri

”Tătă” și coșmarul Payet! » Portarul român acuză după Marseille - Nantes: "E scandalos! O rușine!"

FOTO Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 05 March 2018

Mijlocașul francez nu i-a mai dat gol portarului nostru, ca la CE 2016, dar lipsa lui de fair-play a fost decisivă în stabilirea rezultatului final.

La Euro 2016, în minutul 88 al partidei Franța - România (2-1), Dimitri Payet îi marca lui Ciprian Tătărușanu un supergol. Golul victoriei "cocoșilor" în cel mai bun meci al "tricolorilor" la acel turneu final.

Duminică, Tătă a dat din nou ochii cu Payet, în Marseille - FC Nantes 1-1. De astă-dată, mijlocașul lui OM n-a mai înscris. Însă în ultimul minut al celor cinci de prelungiri, la 1-0 pentru oaspeți, a recurs la un gest total lipsit de fair-play.

Gol neregulamentar

Confruntându-se cu o problemă la genunchi, "Tătă" a trimis balonul în aut, pentru a primi îngrijiri. Dar apoi, în loc să le dea nantezilor balonul înapoi, Payet l-a repus la un coechipier și apoi, în urma unui corner, Thauvin a egalat din apropiere. Un gol neregulamentar, venit în condițiile în care marseillezul Luiz Gustavo îl faultase pe Pallois, disperat să degajeze terenul.

"N-a fost gentleman"

"Payet ar fi trebuit să returneze mingea. Acesta e fotbalul. Deci, «trăiască fotbalul»! Gentlemanii dau mingea înapoi, ceilalți, nu. Ceilalți sunt isteții", a comentat antrenorul lui FC Nantes, Claudio Ranieri, susținut de specialistul cotidianului L'Equipe: "Faultul lui Gustavo a fost clar. Golul nu trebuia acordat". 

6 e nota primită de Tătărușanu în L'Equipe. A avut două intervenții reușite în partea secundă, la Bouna Sarr şi Payet

8 meciuri fără gol încasat are goalkeeperul lui FC Nantes în Ligue 1

"O rușine"

Tătărușanu s-a supărat rău pe gazdele de la Marseille pentru că n-au ținut un moment de reculegere înaintea fluierului de start, în memoria fostului său cochipier de la Fiorentina, Davide Astori. "E scandalos! O rușine!", a comentat portarul lui Nantes. Astori a încetat din viață în urma unui stop cardiac suferit în somn, în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.