Diverse

VIDEO Filmul "Fotbal infinit" al lui Corneliu Porumboiu a primit aprecieri la Festivalul de la Berlin! Când va putea fi urmărit în România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 05 martie 2018

"Fotbal infinit", cel mai nou film regizat de Corneliu Porumboiu, s-a bucurat de aprecierea criticilor la Festivalul de la Berlin, iar din 9 martie va intra în cinematografele din România.

Personajul principal e Laurențiu Ginghină, un funcționar la Prefectura Vaslui. Acesta se ocupă de 30 de ani să revoluționeze regulile fotbalului.

"În spatele poveştilor şi întrebărilor lui Laurenţiu mi-am dat seama că există un conflict între lege şi libertate, o tematică ce m-a interesat întotdeauna. Eu sunt un fel de arbitru. Decizia de a apărea în film a fost una funcţională, pentru că nu puteam să las personajul singur. Am intervenit doar acolo unde era nevoie de mine", a declarat regizorul, conform Mediafax.

"«Fotbal infinit» are momente reuşite de umor fin, care alternează cu introspecţii subtile ale unui protagonist neconvenţional", notează The Hollywood Reporter.

Fiul fostului arbitru Adrian Porumboiu e la al doilea film despre fotbal, după "Al doilea joc", care prezenta un dialog între regizor și tatăl lui.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.