Campionate

Scandal în Anglia! Șeful fotbalului englez a comparat panglica lui Guardiola cu steaua lui David, secera și ciocanul, svastica și portretul lui Mugabe!

FOTO: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 06 March 2018

Martin Glenn, directorul federației engleze, l-a criticat pe Josep Guardiola, managerul lui Manchester City: "Toate aceste simboluri politice nu au ce căuta în Premier League". Atacat de Consiliul Evreilor, oficialul insular și-a cerut scuze.

Glenn a vrut să accentueze ce îl deranjează la panglica galbenă purtată la piept de Pep Guardiola, anchetat de federația engleză pentru simbolul politic catalan, și a făcut o gafă cât el de mare.

"Nu acceptăm asemenea lucruri ce generează conflicte. Ar putea fi simboluri puternice religioase, ar putea fi Steaua lui David, secera și ciocanul, svastica, ar putea fi portretul pe tricou al lui Robert Mugabe, fostul dictator din Zimbabwe. Toate acestea nu au ce căuta în Premier League", a declarat Martin Glenn, directorul executiv al forului londonez.

Imediat, Consiliul Evreilor din Marea Britanie a reacționat. "Steaua lui David e un simbol de o importanță imensă pentru evreii din lumea întreagă. Să-l compari cu svastica și cu Mugabe e o mare jignire", a replicat Simon Johnson, directorul Jewish Leadership Council.

Glenn și-a cerut scuze: "Îmi pare rău pentru ofensa cauzată de exemplele date de mine când m-am referit la simbolurile politice și religioase din fotbal. În special la steaua lui David. A fost o greșeală".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.